Румен Христов: Не си мислете, че Бойко Борисов ще влезе в парламента заради имунитета
Секция: ПОЛИТИКА
28 Февруари 2023 15:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Румен Христов: Не си мислете, че Бойко Борисов ще влезе в парламента заради имунитета

/КРОСС/ "ГЕРБ-СДС сме амбицирани да спечелим първото място на изборите на 2-ри април".

Това заяви пред БНР лидерът на СДС Румен Христов.

Той подчерта, че регистрирането на листите на коалицията е преминало, без да се вдига шум, защото не е имало недоволни от позициите, които ще заемат в тях:

"Това са утвърдени имена, има и подмладяване на листите. Ще има надпревара и в самите листи - знаете, че са допустими и преференциите".

По думите на Христов Бойко Борисов не е влязъл в последните два парламента, "за да не дразни останалите политически субекти и с надежда, че ще може да се постигне споразумение с тях за правителство":

"Но той е лидер на партия и винаги е водил листи. Това, че сега е взел решение да участва в работата на Народното събрание е нещо нормално и логично. ... Не си мислете, че Бойко Борисов ще влезе в парламента заради имунитета. Той влиза като лидер, мястото му е там и вероятно ще си води парламентарната група".

Румен Христов подчерта, че България има огромна нужда от редовно правителство:

"Ако нямаш редовно правителство, нямаш и парламент. Всички неща, които касаят стратегическите цели на България и трябва да бъдат облечени законово, не могат да се случат без парламент. ... Най-важното е да подобрим начинът, по който българите живеят - да овладеем инфлацията и да решим проблема със стандарта на българските граждани".

Лидерът на СДС очерта големите цели пред България:

"Те са много важни. Това са влизането на страната в еврозоната. Влизането ни в Шенген. Заставането на правилната позиция по отношение на войната, която агресорът Путин и Русия водят в Украйна. Сега сме застанали и това е много важно".