Искрен Веселинов, ВМРО: Съмнявам се, че в парламента ще има представителство на истински патриотични формации
Секция: ПОЛИТИКА
28 Февруари 2023 17:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Искрен Веселинов, ВМРО: Съмнявам се, че в парламента ще има представителство на истински патриотични формации

/КРОСС/ "Съмнявам се, че в българския парламент ще има представителство на истински патриотични и консервативни формации, което е огромен дефицит. Нашата задача е да не проиграем лесно тази карта, а да изградим сериозна алтернатива за българите". Това заяви пред БНР Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО.

"Не можем да реализираме целта, с която искахме да участваме - сериозно представителство на българофилски организации. Когато бяха обявени изборите, отправихме апел за широко единство на формациите, които смятат себе си за суверенисти и отстояващи националния интерес, защото в предишните народни събрания виждахме всякакви русофили и американофили, липсваха представителите на българския национален интерес. Но тези разговори доведоха до затвърждаване на това, че всяка формация играе за себе си или за субсидия", каза още той.

И допълни, че усилията на партията ще бъдат насочени към следващи избори и към създаване на широка алтернатива, базирана не на партиите, които участват в политическия процес, а на гражданските организации и на личности, които олицетворяват това пространство.

Веселинов прогнозира, че ни очакват избори без избор: "Защото или ще се разиграва сценария от последните парламенти - без управление и все да се пази от властта, или ще има механично съчетаване на антитези под външен натиск и тогава изборът ще бъде фалшифициран. Участието ни в такъв сценарий ще ни донесе допълнителен негатив".