Утре ще бъде облачно със слаби превалявания от дъжд в някои части на страната
Секция: БЪЛГАРИЯ
28 Февруари 2023 19:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Утре ще бъде облачно със слаби превалявания от дъжд в някои части на страната

/КРОСС/ През нощта ще е предимно облачно. В Южна България ще има валежи от дъжд, които от юг на север постепенно ще спират. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще са между 3° и 8°, в София 4°. Утре облачността ще се задържи значителна, сутринта на места в Южна България - с мъгла. Слаби превалявания от дъжд преди обяд ще има в планинските и крайните западни райони. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 6° и 11°, в София - около 7°.

Над планините ще е предимно облачно, мъгливо, главно преди обяд с превалявания от сняг, под около 1500 метра - от дъжд. Ще духа до умерен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра - около 1°.

Над Черноморието ще е предимно облачно. Временни разкъсвания на облачността ще има над северните райони. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 7-8°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.


Източник: НИМХ