Иван Таков поиска от социалистите в София да разкажат на хората за лявата идея
Секция: ПОЛИТИКА
01 Март 2023 13:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Иван Таков поиска от социалистите в София да разкажат на хората за лявата идея

/КРОСС/ Председателят на БСП - София Иван Таков поиска от социалистите в столицата да бъдат активни в предстоящата кампания и да разкажат на хората за лявата идея. Това стана по време на общоградска среща на актива на БСП с кандидатите за народни представители от трите листи. Над 500 членове от всичките 24 организации на социалистите в София се събраха в Аула Максима на Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ), на която имаха възможност да изкажат мнение или да зададат въпрос. Иван Таков представи екипа, с който той и членовете на предизборния щаб ще работят в София по време на кампанията. Това са 24-те районни председатели, които ще бъдат на терен, заедно с кандидатите за народни представители.

"В предстоящата кампания ще положим повече усилия за работа с хората, ще се срещаме, ще говорим, ще убеждаваме, каза лидерът на столичните социалисти. - В последните години на пандемия изоставихме тези работещи практики. Време е да си ги припомним".

Иван Таков призова всички в залата още от днес да започнат кампанията и за местните избори, които ще се проведат през есента. "Да работим умно и мотивирано, да покажем че БСП не е партия от избори на избори, каза още той. - Да работим за партията, за нейното и нашето бъдеще. Уверен съм в успеха, ако работим заедно".

Лидерът на БСП - София се обърна към районните председатели с думите: "Тук сме, не сме се отказали от БСП. Виждаме с очите си, че партията е жива. Мога да ви обещая много работа в следващите месеци. И да ви кажа, че е несравнимо чувството на удовлетворение от добре свършената работа. Нямам свръхочаквания за 2-ри април. Но тази среща, откровеният ни разговор, са надежда и стимул. Надявам се за всички да е така. Едно е сигурно - каквито усилия положим, такива резултати ще дойдат. Бъдете отговорни, защото всички ние разчитаме на вас. България има нужда от силна БСП".

Иван Таков добави, че предстоящата предизборна кампания е възможност за БСП. "Тя е възможност да свършим много по-важна политическа работа и да съхраним партията. Защото, нека да сме честни и да си кажем, че не очакваме фантастични резултати на тези избори, заяви той. - В тази кампания трябва да отидем при хората и да им кажем коя е БСП днес и за какво се бори. Да им разкажем за лявата идея. Да убедим хората, че сме сериозна партия, която умее да защитава социалните групи, които представлява. Да им обясним, че това, в което живеем, е див капитализъм. За някои той е добър, за мнозина е лош. И само с борба с корупцията няма да постигнем справедливост. Трябва поне да опитомим този капитализъм. Защото хората в България са много по-важни от печалбите на шепа милионери".

Лидерът на БСП - София призова всички социалисти активно да се включат в събирането на подписи за запазването на Паметника на Съветската армия на мястото му в Княжеската градина. Всеки от присъстващите в залата получи форма за подписка, за да може да събира подкрепа от съкварталците си. "Фашизмът може да се върне под най-невинно прикритие, предупреди Иван Таков, цитирайки думите на Умберто Еко. - Наше задължение е да го разкрием и да посочим с пръст всяко негово проявление - всеки ден, във всяка част на света. С тази подписка поставяме началото на кампанията за запазване на нашата история. Нека не забравяме, че антифашизмът е основна част от историята на партията ни. Той е фундаментът, върху който тя стои вече над 130 години".