Предстоящи събития в страната на 8 март 2023 г.
Секция: Предстоящи събития
08 Март 2023 07:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната на 8 март 2023 г.

/КРОСС/ ***

София.

От 10.00 ч. служебното правителство ще проведе редовно заседание.

***

София.

От 11:00 часа вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова ще проведе среща с помощник-генералния директор на ЮНЕСКО Ернесто Отоне и началника на отдел "Европа" в Центъра за световно наследство Берта Де Санкристобал, които са на официално посещение у нас.

София.

***

От 10.00 часа в централата на КНСБ - в продължение на традиционните срещи с представители на основните политически партии, които участват в предстоящите избори за Народно събрание, ще се проведе разговори с кандидат-депутати от партия "Възраждане".

***

София.

От 11.30 ч. в Галерия "Алма Матер" на Софийския университет "Св. Климент Охридски" ще бъде представена изложбата "Българският жестов език - пълноценно общуване за всички"!

***

София.

От 13.00 ч. в присъствието на кмета Йорданка Фандъкова ще започне засаждането на първата "Гора в квартала" - инициатива за засаждане на горички в кварталите на София.

***

Бургас.

От 17.00 часа и от 19.30 часа в Културен дом НХК ще започнат предпремиерни прожекции на филма "Чалга" на Мариан Вълев.

***

Бургас.

От 17.30 часа в Културен център "Морско казино" ще започне спектакълът "С обич за мама" на Театрална школа "Детско царство към ЦПЛР- Бургас.

***

Бургас.

От 19.00 часа в Драматичен театър "Адриана Будевска" ще започне спектакълът "Училище за бащи".

***

Видин.

От 10:30 ч. в пресклуба на БТА във Видин ще бъде организирана регионална конференция по проект "Европа в България: Общо бъдеще", който агенцията изпълнява с подкрепата на Европейската комисия.

***

Кюстендил.

От 17.30 часа в читалище "Братство" ще бъде открита изложба на гоблени на кюстендилката Велина Стойнева.

***

Кюстендил.

От 18.00 часа в залата на читалище "Братство" ще бъде представен моноспектакълът "Мемоарите на един Въргал".

***

Стара Загора.

В 10.00 часа в Конферентната зала на хотел "Верея" ще бъде открита Националната кампания "Възможности за подкрепа на земеделските стопани" 2023 г.

***

Стара Загора.

В 11.00 часа в параклиса "Св. Теодор Тирон" Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан ще отбележи своя 47-ми рожден ден. Ще бъде отслужен молебен за здраве. Приканват се миряните и благочестивите християни да се включат в духовната радост.

***

Стара Загора.

От 18.00 часа в РБ "Захарий Княжески" ще се състои музикално поетичен спектакъл на Детска театрална студия "Мила моя, мамо".