Предстоящи събития в страната на 9 март 2023 г.
Секция: Предстоящи събития
09 Март 2023 07:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната на 9 март 2023 г.

/КРОСС/ ***

София.
От 10.00 часа в Аулата на Софийския университет "Св. Климент Охридски" вицепрезидентът Илияна Йотова ще участва в откриването на международна конференция "Ролята на юристите за спасяването на българските евреи".

***
София.
От 11.00 часа в централата на КНСБ, пл. "Македония" 1, конгресен център "Глобус", зала "Европа", КНСБ ще проведе дискусия с кандидат-депутати от коалиция "Продължаваме промяната-Демократична България".

***
София.
От 11:00 ч. в галерия Сан Стефано (ул. "Сан Стефано" 22) ще се проведе медийно събитие на тема "Бъбрекът страда тихо", организирано от от AstraZeneca България.

***
София.
От 12.00 ч. до 13.15 ч. в зала "Launchee" (партер ЦУМ) Портал на пациента кани на дискусионно студио: България е на трето място по заболяемост от рак на маточната шийка (HPV) и на четвърто по смъртност в Европа. Създаване на двигател на промяната - КОАЛИЦИЯ HPV.

***
София.
В 16.00 часа в 134 Средно училище "Димчо Дебелянов" - ORT School вицепрезидентът ще участва в отбелязването на 80-ата годишнина от спасяването на българските евреи. Събитието ще се проведе пред стената на българските праведници на света.

***
София.
От 16:00 ч. в зала "София" в Централата на БЧК (бул. "Джеймс Баучер" 76) - отчетната сесия на Общото събрание на Столичната червенокръстка организация.

***
София.
От 17.00 часа в зала 110К в нов учебен корпус "К" на Университета за национално и световно стопанство ще се проведе публична лекция "Защо да избера съдийската професия?"

***
София.
В 18.00 часа в изложбена зала "Райко Алексиев" Илияна Йотова ще присъства на откриването на изложба с творби на преподаватели от Факултета по изобразително изкуство на Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий". Експозицията е по повод 60-годишнината на факултета.

***
София.
От 18:00 ч. Регионален исторически музей - София ще бъде домакин на изложбата "Еврейската улица - реконструкция".

***
София.
От 18:00 часа, зала "Райко Алексиев" на СБХ, откриване на изложба на преподавателите от Факултета по изобразително изкуство при ВТУ "Св. св. Кирил и Методий" и 60 години от създаването на факултета.

***
Благоевград.

***
Бургас.
От 12.30 часа в градското пространство "Толерантност" - между улиците "Александровска" и "Богориди", ще се проведе възпоменателна церемония по повод 80 години от спасяването на българските евреи.

***
Бургас.
От 14.00 и от 17.30 часа в Културен дом НХК ще започне "Алиса в огледалния свят" - мюзикъл по романа на Луис Карол. Гостува Държавен куклен театър - Варна.

***
Бургас.
От 17.00 часа в Културен център "Морско казино" ще започне концерт, посветен на поета Тарас Шевченко.

***
Бургас.
От 19.00 часа в Драматичен театър "Адриана Будевска" ще започне комедията "Ревност".

***
Бургас.
От 19.00 часа в Държавна опера - Бургас ще започне Симфоничен концерт с диригент Любомир Денев - син.

***
Велико Търново.
Oт 10:30 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на коалиция "Заедно", на която водачът на листата за Великотърновски избирателен район Любомир Каримански ще представи кандидатите за изборите на 2 април и целите на коалицията.

***
Велико Търново.
От 12:00 часа в пресклуба на БТА ще бъдат представени участниците и програмата за 12-ия трабант фест-Велико Търново.

***
Видин.
От 11:00 ч. в залата на Общински съвет - Видин ще се проведе обществено обсъждане на проект на Наредба за специфичните изисквания към облика на градските пространства, сградите и архитектурните ансамбли на територията на града.

***
Кюстендил.
На площад "Велбъжд" от 11.00 часа премиерът Донев ще присъства на честването на годишнината от Кюстендилската акция за спасяването на българските евреи и ще поднесе цветя на паметника на Димитър Пешев.

***
Кюстендил.
В 11.30 часа министър-председателят ще се включи в тържественото шествие до къщата на Иван Момчилов, където ще поднесе цветя на паметната плоча.

***
Смолян.
От 11:00 ч. в сградата на ЮЦДП, Смолян, ул. "Полк. Дичо Петров 1А", етаж 4 ще се проведе информационна среща по проект "Подобряване природозащитното състояние на горски природни местообитания и подпомагане на екосистемните услуги на територията на Южноцентрално държавнo предприятие" по приоритетна ос 3 "Натура 2000 и биоразнообразие" на ОП "Околна среда 2014-2020 г."