Changan представи нов модел - кросовъра Shenlan S7
Секция: Автомобили
09 Март 2023 17:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Changan представи нов модел - кросовъра Shenlan S7

/КРОСС/ Нов модел с интересната цена от $23 000 може да се появи и извън Поднебесната империя. Освен това този кросовър ще се предлага в изцяло електрическа и хибридна версии.

Changan Shenlan S7 е изграден на платформата EPA1 има междуосие от 2900 мм, дължина 4750 мм, широчина 1930 мм и височина 1625 мм. Съдейки по снимките на живо, публикувани от производителя, дизайнът е с опростено тяло с изместена назад кабина. Предното стъкло, което е силно наклонено назад, плавно се влива в панорамния покрив. Над вратата на багажника виси масивен спойлер с вградена стоп светлина. Задните светлини са свързани със стилна декоративна планка.

Светлините тип "бумеранг" на предната оптика изглеждат прости, без много „финтифлюшки. Интериорът е доста нестандартен в Shenlan S7. Самостоятелно поставен върху двустепенния преден панел е 14,6-инчов сензорен екран, който се върти на 15 градуса надясно и наляво. Липсват бутони, копчета, лостове и дори устройства, а управлението на всички функции на автомобила е възложено на дисплея. Вместо арматурно табло, на предното стъкло има дисплей с добавена реалност. Компютърната система е базирана на едночиповата система Qualcomm Snapdragon 8155.

Отпред седалките са електрически регулируеми - тип „капитански" кресла с подобрена странична опора и масивни подглавници, които имат вградени високоговорители на аудиосистемата. Друга особеност са прибиращите се поставки за крака. Отзад е обичайният триместен диван.

Електрическият Changan Shenlan S7 е оборудван с един двигател с мощност от 258 к.с. и с 320 Нм въртящ момент. Батерията се предлага в два варианта на капацитет, като не се уточнява какъв точно. Запасът от ход се сочи съответно на 520 и 620 км. Собственото тегло на електрическия кросоувър е 1950 кг.

Хибридната версия предлага обща мощност от 238 конски сили и ползва 1,5-литров ICE с мощност 95 к.с. Пробегът само на електрическа тяга е 160 км. Разходът на гориво се сочи на 5,7 литра на 100 км. Максималната скорост и на двете версии е 180 км/ч.