Утре ще е променлива облачност, с превалявания от дъжд
Секция: БЪЛГАРИЯ
09 Март 2023 19:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Утре ще е променлива облачност, с превалявания от дъжд

/КРОСС/ През нощта преваляванията временно ще спрат, облачността над много райони ще се разкъса и намалее. Минималните температури ще са между 5° и 10°, в София - около 6°. Утре облачността ще е променлива, след обяд по-често значителна и отначало в Западна България, а до вечерта и на изток ще има превалявания от дъжд. Условия за по-значителни валежи има вечерта и през нощта в крайните западни и южни райони на страната, там е възможно и да прегърми. Ще продължи да духа умерен, в Източна България и северно от планините временно силен югозападен вятър. Максималните температури ще са между 16° и 21°, в София - около 17°.

Над планините облачността ще бъде по-често значителна. На места, главно в следобедните часове, ще има валежи от дъжд, над около 2000 метра - от сняг. Условия за по-значителни количества има привечер и през нощта срещу събота на отделни места в Рило-Родопската област, там е възможно и да прегърми. Ще духа предимно силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра - около 3°.

Над Черноморието облачността ще бъде променлива, след обяд по-често значителна, но едва привечер, на отделни места, ще превали дъжд. Ще остане ветровито с умерен, временно силен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 15° и 19°, на север от нос Калиакра - малко по-ниски. Температурата на морската вода е 8°-11°. Вълнението на морето ще е 3 бала, на юг от Бургас - 2 бала.


Източник: НИМХ