LG създава дъщерно дружество за R&D във Виетнам
Секция: Технологии
10 Март 2023 15:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
LG създава дъщерно дружество за R&D във Виетнам

/КРОСС/ R&D центърът на LG Electronics (LG) във Виетнам официално премина в R&D дъщерно дружество – решение, което цели засилване на все по-нарастващия, ориентиран към електрическите автомобили, бизнес на LG. Церемонията за откриването на новото дружество се проведе на 8 март в Ханой, Виетнам, като негови гости бяха Нгуен ле Хунг, заместник директора на High Technology Department на Министерството на науката и технологиите във Виетнам, О Йонг-джу, посланик в посолството на Република Корея във Виетнам, и Лий Санг-йонг, старши вице-президент на R&D Laboratory в LG Electronics Vehicle component Solutions (VS) Company.

Базираното във Виетнам дъщерно дружество ще бъде натоварено с разработването и верифицирането на софтуера за информационно-развлекателната системите на автомобилите (IVI), които са голям фокус на автомобилния бизнес на компанията. IVI системите, ключова технология за бъдещата мобилност, включват телематични, аудио, видео и навигационни решения (AVN), но едновременно с това предоставят и разнообразни информационни, свързани с шофирането, функции, както и развлекателни такива.

Според пазарните проучвания на компанията Strategic Analytics, LG води глобалния пазар за IVI системи с дял от 23% за третото тримесечие на 2022 година. Компанията сега регистрира и двуцифрен дял от IVI пазара за две последователни години. 

LG непрекъснато засилва възможностите си за изследване и разработване на автомобилни части във Виетнам, още от откриването на Hanoi R&D Center под шапката на Vietnam Production Corporation през 2016. С успеха на първия център, компанията създаде и още един браншови R&D офис в Да Нанг през 2020.

Новото R&D дъщерно дружество е част от стратегията на LG да затвърди позициите си на глобалния пазар за автомобилни части и да поведе наближаващата ера на автономното шофиране. Въз основа на балансиран растеж на трите ключови бизнеси – IVI системите, системите за осветление и фарове от ZKW Group и Electric Powertrain системи, разработени през партньорството на LG с Magna – компанията вече притежава технологичните способности, капацитет и опит да осъществи разработването на мобилни решения от следващо поколение.

Освен това, LG цели и да увеличи работната сила на новоформирания LG Electronics Development Vietnam, Ltd., усвличавайки броя на квалифицираните професионалисти с повече от 30%, от 750 на 1,000 служители, до 2024 година.

От 2021, LG управлява програми в партньорство с виетнамски университети, за да подпомогне обучението на талантливи, млади специалисти от страната, които търсят развитие в софтуерното инжинерство. Това включва раздаване на академични стипендии и гарантиране на работна позиция за студентите с най-високи резултати от университети в Да Нанг и съседните градове. Предстои програмата да бъде разширена и към Ханой през тази година.

„Ще продължим да предоставяме мобилни решения, които предоставят диференцирана стойност на нашите международни клиенти в автомобилната индустрия,“ сподели Лий Санг-йонг, старши вице президент на R&D Laboratory в LG VS Company. „Чрез разширяване на нашата инфраструктура към следващото ниво, LG продължава да повишава възможностите си и да създава иновативни мобилни решения от следващо поколение.“