Наплив от румънски туристи очакват хотелите край Варна за Великден
Секция: Туризъм
14 Март 2023 09:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Наплив от румънски туристи очакват хотелите край Варна за Великден

/КРОСС/ Хотелиерите край Варна очакват румънски туристи за Великден. Гостите ще отседнат във висококатегорийни места за настаняване, които разполагат и със спа центрове.

Освен на румънци, местните хотели разчитат и на гости от България. Колко ще плащат тази година туристите за почивка по празниците, вижте в репортажа.

Хотелите, които ще отворят в курорта “Златни пясъци”, вече се подготвят да посрещнат гостите си за Великден.

Вече сме почти запълнени за трите дни, като сме оставили възможност за редовните ни, директни български клиенти, които така или иначе резервират в последния момент, казва Кирил Пантелеев, мениджър на хотел.

Над 80% от резервациите за Великден са на румънски туристи, останалите гости са българи.

Според представители на туристическия бранш, цените за петзвезден хотел за три нощувки от 14 до 17 април, с включен олинклузив, анимация и тържествени вечери за празника, могат да достигнат и 700 лева.

Държат се на търсене и предлагане. След като има кой да плаща тези цени, естествено, че те са валидни. Аз се учудвам, че спорим. Не можем да ги натискаме цените. Когато търсенето се оттегли, тогава и цените ще паднат, казва проф. Стоян Маринов от Варненската туристическа камара.

По думите му съседните ни държави са изключително голяма конкуренция за бизнеса.

Не само инфлацията и разходите за енергия определят цените в туризма. Според експерти, цените в туризма не бива да се понижават изкуствено, защото това ще се отрази негативно на инвестициите и на качеството на предлагания продукт.