Международното движение на русофилите се откри в Москва
Секция: СВЯТ
14 Март 2023 17:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Международното движение на русофилите се откри в Москва

/КРОСС/ Международното движение на русофилите се откри в Москва. На събитието присъстваха представители на повече от 40 държави, включително САЩ и много европейски страни.

"На вълната на русофобията, която заля САЩ и Европа, руската култура беше преследвана. Но е важно да се разбере, че в света е имало и все още има огромен брой хора, които не само уважават, но дори обичат Русия.

В почти всички страни има хора, които се интересуват от руския език и култура, които искат да общуват и да се разбират по-добре с Русия. Тези стремежи трябва да бъдат защитавани, насърчавани и подкрепяни", каза председателят на Българско национално движение "Русофили" Николай Малинов при откриването на конгреса.

На събитието присъстваше и министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров, който от своя страна сподели, че Русия за разлика от западните страни, никога не се сприятелява с някой срещу някого и не се отнася към никого със снизхождение.

„Ние никога не се сприятеляваме с някого срещу някого. Вижте, сега, в периода на ожесточена хибридна война, ние не принуждаваме никого да заема една или друга позиция. Страните от глобалния Юг, мнозинството в света могат да извлекат своите собствени изводи", подчерта Лавров.