"Мета" съкращава още 10 000 работни места
Секция: Технологии
14 Март 2023 17:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Мета" съкращава още 10 000 работни места

/КРОСС/ "Мета" (Meta), компанията майка на социалните мрежи "Фейсбук" (Facebook) и "Инстаграм" (Instagram), ще съкрати още 10 000 работни места след първата вълна от 11 000 освободени служители в началото на ноември. Това обяви днес главният изпълнителен директор на групата Марк Зукърбърг, цитиран от Франс прес, предаде БТА.

Освен това гигантът от Менло Парк, щата Калифорния, ще премахне от организационната си структура 500 позиции, които в момента са свободни и за които няма да има набиране на персонал, уточни Зукърбърг в комюникето

"Това е трудно решение и няма начин да го избегнем ", каза главният изпълнителен директор на "Мета", цитиран от Асошиейтед прес. "Това означава да се сбогуваме с талантливи и отдадени колеги, които бяха част от успеха", добави той.

"Мета" инвестира милиарди долари, за да пренасочи фокуса си върху метавселената. През февруари компанията отчете по-ниски печалба и приходи за четвъртото тримесечие заради спада на пазара на онлайн рекламата и съревнованието с конкуренти като "ТикТок" (TikTok).

В ранната търговия акциите на "Мета" поскъпнаха с 6 на сто.