Нетера подкрепи 3 каузи за Украйна от началото на 2023
Секция: Технологии
15 Март 2023 08:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нетера подкрепи 3 каузи за Украйна от началото на 2023

/КРОСС/ Глобалният доставчик на свързаност и телеком услуги Нетера подкрепи три каузи за Украйна от началото на годината. Компанията осигури терминал за достъп до интернет на украински бежанци, настанени в Почивната база на Министерски съвет в Слънчев бряг. Безвъзмездно предостави и два дизелови генератора, които вече са изпратени в Украйна. Освен това Нетера сключи договор за ежемесечно дарение с фондация „За Доброто“ с цел подпомагане на център за бежанци от Украйна.   

Макар да измина цяла година от началото на войната в Украйна, нуждите не спират, нито там, нито в бежанските центрове у нас.  Нетера и нейните служители неколкократно помагаха на бежанци от Украйна безвъзмездно, както като част от компанията, така и с лични финанси и доброволчески труд. 

Нетера откликна на нуждите на голяма група украински бежанци, настанени в Почивната база на Министерски съвет в Слънчев бряг. Компанията осигури свързаност на десетки деца и техните майки, обучаващи се и работещи от единственото, което към момента могат да нарекат вкъщи, като им изпрати терминал на Старлинк (Starlink) за достъп до интернет чрез сателити с ниска орбита LEO (Low Earth Orbit).  

Компанията безвъзмездно предостави и два дизелови генератора, които вече са изпратени в Украйна. Дарението се случи след сключен договор за дарение с фондация „Манол Пейков и приятели“, която съвместно с Наталия Еллис, украинка, отговорна за осигуряването на транспорта до Украйна на получените дарения чрез своята фондация Ukraine Support & Renovation, помагат на стотици обществени сгради и хора, засегнати от войната, включително и немалка част бесарабски българи.  

Наред с останалите дейности в подкрепа на Украйна, Нетера ежемесечно дарява сума в размер на 1500 лв. на фондация „За Доброто“ за подпомагане на бежански център. На същата фондация компанията предоставя безплатно от април миналата година насам и някои от услугите си като бекъп и възстановяване на данни. 

Освен дейностите на компанията, управителят Невен Дилков и неговото семейство безвъзмездно предоставят свой апартамент за настаняване на бежанци, както и често се включват с доброволчески труд в бежански центрове.   

Щастливи сме, че успяваме да помогнем!