Две отличия за Lidl на юбилейните Годишни награди за отговорен бизнес 2022
Секция: ЛЮБОПИТНО
15 Март 2023 15:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Две отличия за Lidl на юбилейните Годишни награди за отговорен бизнес 2022

/КРОСС/ Lidl спечели първо място в категория „Многообразие на работното място“ и трето място в „Инвеститор в обществото“ в юбилейното 20-о издание на Годишните награди за отговорен бизнес 2022 на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ).

Отличията са поредно признание за мащабния принос на компанията за прилагане на принципите на многообразието и приобщаването на работното място и устойчивото развитие на обществото. Лидл не спира да инвестира в каузи и политики, фокусирани към подобряване на качеството и ефективността във всеки един процес, на всяко едно ниво, с грижа към хората и природата

Веригата получи златното отличие в категорията „Многообразие на работното място“ с проекта „Lidl палитра”. Инициативата е част от грижата, която Лидл България полага за своите служители, прилагайки принципа на многообразието, равните възможности за работа и за развитие на всички служители, както и интеграция на различни групи от хора, включително кариерен старт за млади хора без опит, украински граждани, ромски младежи. Високото признание е поредното за политиката на компанията за многообразие и приобщаване на работното място, след като по-рано тази година Лидл България бе отличена и за четвърти пореден път с международния сертификат Top Employer. В края на 2022 Lidl получи и Награда за отговорен работодател на бежанци и мигранти 2022 г., както и Специалната награда за цялостен принос в областта на социално отговорния стратегически мениджмънт от годишните награди за корпоративна социална отговорност на Министерството на труда и социалната политика.

 

Отличеният с трето място проект „Ти и Lidl за по-добър живот“ в категория „Инвеститор в обществото“ е най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България. За пет години с фонд от над 915 000 лева инициативата подкрепи десетки вдъхновяващи граждански проекти в цяла България. Броят достигнати хора от проекти надхвърля половин милион и за много от тях това е довело до промяна на нагласи, придобиване на нови умения или трайна промяна в качеството на живот.

 

Годишните награди за отговорен бизнес се организират от Българския форум на бизнес лидерите от 2003 г. и са най-престижният национален конкурс за корпоративна социална отговорност, устойчиво развитие и многообразие у нас. В тазгодишното издание на конкурса 134 проекта на над 80 компании от частния сектор се състезаваха за авторитетните призове в седем категории.