"Булгаргаз" сигнализира ГДБОП и ДАНС за измама от името на дружеството чрез фалшиви сайтове
Секция: БЪЛГАРИЯ
15 Март 2023 17:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Булгаргаз" сигнализира ГДБОП и ДАНС за измама от името на дружеството чрез фалшиви сайтове

/КРОСС/ Ръководството на "Булгаргаз" ЕАД е сигнализирало отдел "Киберсигурност" при ГДБОП - МВР и Държавната агенция "Национална сигурност" за възможни опити за финансова измама от името на дружеството чрез фалшиви сайтове и публикации.

От дружеството посочват, че под заглавията "Булгаргаз, съвместно с българското правителство обяви създаването на инвестиционна платформа за всички в страната" и "Булгаргаз е позволил на жителите на България търговия с газ" се тиражира информация с напълно измамно съдържание, използваща името на компанията и на изпълнителния ѝ директор, както и логото на дружеството. В публикациите се твърди, че "Булгаргаз" е създало инвестиционна платформа и гражданите, които инвестират в нея, ще имат гарантирана печалба от 300%. Подобни твърдения категорично не отговарят на истината.

"Булгаргаз" ЕАД е търговско дружество, което не събира и не обработва лични данни на физически лица, няма инвестиционни проекти и респективно не търси инвеститори в лицето на българските граждани. Служители на "Булгаргаз" ЕАД не се обаждат по телефона, за да приканват граждани да инвестират в каквито и да било инвестиционни проекти.

В допълнение, "Булгаргаз" ЕАД си запазва правото да предприеме съответните правни действия срещу лица или организации, които незаконно използват неговото име, влияние, лого, както и всяка друга информация, свързана с дружеството и управителните му органи.