Европейският пакт за климата със специално предложение за по-зелено бъдеще
Секция: ЛЮБОПИТНО
16 Март 2023 08:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Европейският пакт за климата със специално предложение за по-зелено бъдеще

/КРОСС/ Този петък (17 март) Климатичният пакт в България, организира специално събитие - “Entrepreneurship for climate neutral future”, част от инициативата Startup Europe Week 2023. То ще се проведе в София, в Premium Coworking Space на ул. “Георги С. Раковски” 25, и е отворено за всеки, който иска да разбере повече за климатично неутралния начин на живот и начините, по които можем да го имплементираме в нашето общество.

Инициативата Startup Europe Week 2023 обединява млади хора, иноватори и предприемачи от цяла Европа. По време на събитието посланиците на Климатичния пакт у нас ще предадат добри практики за климатична неутралност в ежедневието си, на работно място и в обществото, а втората част на събитието, ще предизвика участниците, да споделят как според тях могат да имплементират стъпките в своето ежедневие.

Събитието цели да позиционира Европейския пакт за климата като платформа, отворена към всички граждани и организации за обмяна на идеи, намиране на съмишленици и съвместна реализация на проекти.

По време на събитието посланиците на Пакта Рада Бонева, Джейн Димитрова, Ирена Петрова и Богомила Трайкова ще споделят с всички лесни практики, с които всеки може да внесе малки промени в начина си на живот, за да постигнем по-бързо климатична неутралност.

Движението стартира още през 2021 г., когато се създава и специален сайт, който обединява държавите членки в мащабна инициатива, целяща да информира и ангажира гражданите, бизнеса и обществото за важността от навременни и активни действия за опазването на климата и околната среда. Европейският пакт за климата обособява и платформата Count Us In, за да вдъхновят гражданите и общностите в цяла Европа да предприемат практически стъпки за намаляване на въглеродното замърсяване. Да ходят пеша или се движат с велосипед, да намалят хранителните отпадъци, да изолират дома си и др., за да спестят енергия.