Димитър Манолов: Притесненията на финансовия министър за парите на държавата са основателни
Секция: ИКОНОМИКА
16 Март 2023 11:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Димитър Манолов: Притесненията на финансовия министър за парите на държавата са основателни

/КРОСС/ Притесненията на министъра на финансите Росица Велкова за държавния бюджет и за дефицита са основателни, заяви в БНТ "Денят започва" президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов.

Няма причина да не споделям тревогите на финансовия министър, защото тук напоследък се правиха всякакви движения в управлението на държавните финанси и тези упражнения без съмнение се отразиха на финансите на държавата. Аз се виждах миналата седмица с нея и споделям притесненията й. Тя е служебен министър и се предполага, че главата й е чиста от политика, а в нея говори експертът. И притесненията й са основателни, посочи Димитър Манолов.

Изтъкна, обаче, че възстановяването на 20% ДДС в някои сектори ще се отрази директно на цената на стоката, за която се отнася. Според него е необходима реформа в данъчното подоходно облагане.

Трябва да има промени, но те трябва да са резултат на политическа воля, каквато не виждам. Когато водиш разговори без камери и микрофони с политици, всички са съгласни, че това нещо трябва да се направи, всички казват, че е било грешка въвеждането на плоския данък преди години и тези неща трябва да бъдат поправени, посочи още той.