Сабрутев: Държавата има по сметките си два пъти повече пари, отколкото преди 2 години
Секция: ПОЛИТИКА
16 Март 2023 13:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Сабрутев: Държавата има по сметките си два пъти повече пари, отколкото преди 2 години

/КРОСС/ В момента държавата има по сметките си два пъти повече пари, отколкото преди 2 години. Ако дефицитът е близо 7%, тогава как ще се увеличат заплатите на служителите и ще има предизборен бонус? Това каза Венко Сабрутев от "Продължаваме Промяната" за "Твоят ден".

Според него изключително много лъжи бяха произнесени от финансовия министър Росица Велкова. "Това доведе до паника сред инвеститорите. Към края на август тя прогнозира, че финансово годината ще завърши с 6,6% дефицит от БВП. Велкова има добра информация как вървят приходите и разходите, остава да бюджетира само едно тримесечие. Тя заяви, че има 6,8% дефицит, а много партии се качиха на тази лъжа, за да правят политика срещу ПП. Официалните данни на МФ казват, че дефицитът е 2,9%. Какво означава да не можеш да уцелиш прогноза на бюджета с близо 4%?", попита реторично той.

По думите му ГЕРБ прави обиколки на страната и показва доклада на министър Велкова. "Откъде го има, след като не е публикуван официално? Говоренето на Велкова е изключително опасно. Служебният кабинет не предприе никакви мерки, за да овладее инфлацията", смята Сабрутев.