Предстоящи събития в страната на 17 март 2023 г.
Секция: Предстоящи събития
17 Март 2023 07:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната на 17 март 2023 г.

/КРОСС/ ***

София.
От 10.00 ч. до 11.00 ч. работниците и служителите в Комисията за защита на потребителите от цялата страна ще проведат едночасова предупредителна стачка.

***
София.
От 10.30 часа "Информационно обслужване" АД ще представи програмата за компютърната обработка на данните от гласуването на 2 април 2023 г. Демонстрацията ще се състои в сградата на Народното събрание, пл. "Княз Александър I" № 1, Източно крило, зала № 1.

***
София.
В Premium Coworking Space Климатичният пакт в България, организира специално събитие - "Entrepreneurship for climate neutral future", част от инициативата Startup Europe Week 2023.

***
София.
В галерия "Лехайм" ще се състои най-новата самостоятелна изложба "To Be Continued" на френския художник Хайм Вишел. Събитието ще представи и пърформънс на Булгар Клезмер.

***
Благоевград.
От 10.30 часа в зала "22 септември" ще се проведе Регионална среща на тема "Актуални предизвикателства в развитието на социалните услуги" .

***
Благоевград.
От 11.00 часа в Зала №1 в сградата на Административен съд - Благоевград ще се проведе отчетно събрание за представяне на годишния доклад за дейността на Административен съд - Благоевград за 2022 година.

***
Бургас.
От 10.00 часа пред сградата на КЗП-Бургас служителите организират ефективен едночасов протест с искане за увеличаване на трудовите им възнаграждения.
***
Бургас.
От 10.00 до 12.00 часа, както и от 14.00 до 16.00 часа в Зала №2 на Съдебната палата ще се проведе Форум, посветен на вредното влияние от употребата на наркотични вещества, по време на който ще участват експерти и ученици от бургаски училища.

***
Бургас.
От 17.30 до 20.00 часа в изложбената зала на Регионална библиотека "Пейо Яворов" ще се проведе благотворителна изложба-базар - "Да сбъднем една мечта!", в полза на Стефчо.
***
Бургас.
От 18.00 часа в Центъра за съвременно изкуство и библиотека ще започне "Beatкино: Късо кино с ритъм в Бургас". Входът е свободен.

***
Бургас.
От 18.30 часа в Културен център "Морско казино" ще започне продукция по пиано школата "Мюзик рум". Входът е свободен.

***
Бургас.
От 19.00 часа в Центъра за съвременно изкуство и библиотека ще бъде представена книгата на Мадлен Алгафари "... И заживели щастливо...". Входът е свободен.

***
Варна.
От 18.00 часа Ива Митева и Любомир Каримански ще се срещнат с браншови организации в града, а в в централната градска част и с граждани.

***
Видин.
От 10:00 часа заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова ще участва в пресконференция във връзка със стартирането на дейностите по проект "Книгите в търсене на (по)читатели" на Регионална библиотека "Михалаки Георгиев" - Видин.

***
Видин.
От 14:00 ч. Борислава Борисова и секретарят на Общината Емилиян Енчев, заедно със заместник-ръководителя на Унгарското посолство у нас Ерик Черновиц и директора на Унгарския културен институт Сандра Мишкеди, ще поднесат венци пред паметната плоча на унгарския национален герой Лайош Кошут.

***
Велико Търново.
От 15.30 часа в Гербовата зала на Областна администрация ще бъдат наградени победителите от кампанията за послание "България заслужава".

***
Враца.
От 14:00 часа, залата на хотел "Хемус", гр. Враца,министърът на иновациите и растежа Александър Пулев ще проведе среща с областните управители на Враца, Монтана и Видин, кметове на общини в Северозападна България и представители на местния бизнес.

***
Добрич.
От 11.00 часа министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев ще даде брифинг в града. Посещението му е свързано със среща с кметовете на общините от областта на тема за осигуреността на медицинска помощ в региона.

***
Смолян.
От 13.00 часа в Сесийна зала на Община Смолян ще се проведе заседание на Общинския съвет.

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в РБ "Захарий Княжески" ще се състои вечер на талантите на Средно училище "Максим Горки".

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в Зала "Байер" ще бъде открита изложбата "Жената творец: думи, цветя, метафори" на арт група 10+4.

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Оперния театър ще бъде представена операта в пет действия "Фауст" от Шарл Гуно.

***
Шумен.
От 16.00 часа на площад "Кристал" пред Паметника на загиналите във войните шуменци - ритуал с поднасяне на венци и цветя по повод 78 години от Дравската епопея. Слово ще произнесе подполковник Георги Наполеонов, командир на военното формирование 54 060.

***
Ямбол.
От 10:00 часа на площада пред сградата на Общинска администрация ще се превърне в арена на заниманията по програмата "Детска атлетика", като участващите деца трябва да се съберат на мястото в 9:30 часа. От 12:15 часа ще бъде и награждаването на отличените деца.