Kaufland България е изплатил близо 1 млрд. лв. заплати, откакто е на родния пазар
Секция: ЛЮБОПИТНО
17 Март 2023 16:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Kaufland България е изплатил близо 1 млрд. лв. заплати, откакто е на родния пазар

/КРОСС/Във връзка с 17-ия си рожден ден, най-голямата верига хипермаркети у нас, Kaufland България, продължава с равносметката за дейността си по ключови за бизнеса теми, като отчита, че от отварянето на първия хипермаркет през 2006 г. е изплатила над 932 млн. лв. заплати. Стойността на изплатените осигуровки за периода възлиза на над 307 млн. лв. Само за 2022 г. компанията е изплатила 145 млн. лв. за заплати и 25 млн. лв. за осигуровки. През 2023 г. Kaufland България е сред трите най-големи работодатели в страната - с над 6 600 служители.

Инвестиция в развитието на кадри

Инвестицията в специализирани обучения на служителите е ключова част от работодателската политика на компанията. През 2022 г. тя е инвестирала над 382 000 лв. в обучения на персонала, като сред тях са над 150 специфични експертни и профилиращи курсове, тренинги за личностно развитие и по езици. Над 6000 от служителите на Kaufland България са преминали през минимум едно присъствено или онлайн обучение през 2022 г. на ниво компания.

Kaufland България с уникална програма за обмен на управители

През март 2023 г. компанията стартира програма за интензивен обмен на знания и умения на ниво управители между отделните страни от семейството на Kaufland, като към момента инвестициите в български специалисти възлизат на над 25 000 лева за първата група от 10 управители от България. Целта на програмата е да подобри практиката и да повиши експертизата на кадрите от различните държави. Ежегодно български специалисти, управители на магазини ще бъдат изпращани в Германия, където да придобият пряк опит, който в последствие да бъде директно приложен и у нас. В рамките на обученията българските управители имат възможност да се запознаят с начина на работа, структурата и добрите практики, които се прилагат в компанията на европейско ниво.

В резултат на усилията си да създава добра работна среда и удовлетвореност на служителите си, за пети пореден път най-голямата търговска верига у нас, Kaufland България, бе сертифицирана като Топ Работодател от престижния международен независим институт Top Employers Institute. С това признание веригата затвърждава мястото си сред водещите компании в Европа, които прилагат високи стандарти в управлението на човешкия капитал, грижата за хората, условията на труд и развитието на своите служители.