Мебели по поръчка – начин да изберете най-доброто решение за всяка стая?
Секция: ЛЮБОПИТНО
17 Март 2023 17:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мебели по поръчка – начин да изберете най-доброто решение за всяка стая?

/КРОСС/ Когато купуват поръчкови мебели, собствениците на жилища искат да се възползват максимално от самата услуга. Цената на поръчковото обзавеждане е по-висока от тази на масовата мебелна продукция, следователно купувачът иска да получи повече срещу парите, които дава. Уникален дизайн, нестандартна цветова схема и много по-високо качество на изработените мебели по поръчка.

На заден план обаче остава правилният избор на мебелите за всяко жилищно помещение, а това е може би най-важният аспект на инвестицията. Защо е важно да изберем най-доброто мебелно решение за всяка стая и какво означава това? Ще разгледаме в следващите редове.

Каква трябва да бъде мебелировката за спалнята?

Мебелите за спалнята са по-малко взискателни към неблагоприятни въздействия като влага и механично натоварване. Следователно те могат да се изработят от обикновено ПДЧ, по желание с красив МДФ фурнир в лицевата част. За спалнята трябва да се поръчат няколко задължителни компонента: легло за матрак, нощни шкафчета, гардероб и скрин/тоалетка.

Важен момент тук е цветът на мебелите или цветовата схема, в случай че се поръча обзавеждане в комбинация от цветове. За малките спални с оскъдно количество дневна светлина е по-уместно да се избират светли мебели или такива, при които светлите тонове преобладават. Мебелният обков (панти и механизми) трябва да бъде с добро качество, за да се гарантира комфортът при използване на мебелите.

Холна секция или само ТВ-шкаф?

Холът е помещението, в което семействата прекарват вечерите и почивните си дни. Основната дейност в това помещение по правило е гледането на телевизия и следователно най-голямо внимание се обръща на холната гарнитура и секцията. Секцията представлява модулна система, включваща: шкафове, чекмеджета, витрини и лавици. В дизайна ѝ винаги е определено специално място за телевизора и то обикновено е в центъра на системата.

Много хора се колебаят между поръчката на секция и ТВ-шкаф. И двата варианта са много удачни и се радват на голям потребителски интерес. Секцията дава възможност за съхранение на повече вещи и създава усещане за ред и естетика. ТВ-шкафът от друга страна е с по-ниска цена и може да се изработи от масив. Някои фирми, предлагащи изработка на мебели по поръчка, създават уникални тв-шкафове от естествено дърво с дърворезба.

Избор на кухня според интериора на помещението

Изработката на кухни по поръчка, особено по индивидуален проект, е сложна операция, която се налага при нестандартно оформление и размери на стаята. Създаването на хармонично, добре проектирано кухненско пространство започва с избора на кухненските шкафове - техния брой, форма и размер, както и цветови комбинации.

Кухните - както стандартните, така и поръчковите, се състоят от долен и горен ред модули. Долният ред шкафове включва шкаф за мивка, както и допълнителни шкафове за съхранение на домакински/кухненски принадлежности. Върху тях може да се монтира общ плот, с което да се обособи работна зона. При липсата на кухненски остров и достатъчно голяма маса, това е едно чудесно решение.

За щастие на собствениците на жилища, добрите фирми за мебели по поръчка, могат да реализират невероятно сложни и красиви проекти. Кухнята може да бъде от естествено дърво с ъглова (L-образна) форма, обхващаща две съседни стени. За малки помещения тип кухненски бокс, могат да се изработят няколко компактни самостоятелни модула.

Като материал възможностите варират между: ПДЧ, МДФ, масив и пластмаса. Разцветките са повече от разнообразни - дървесен стил или ярко и нетрадиционно покритие в червено, зелено и дори черно. Монтажът на кухня, направена по поръчка, е препоръчително да се извърши от фирмата производител.