Симеон Славчев: Българските граждани искат да видят нови политики и нови лица
Секция: Интервюта
18 Март 2023 16:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Симеон Славчев: Българските граждани искат да видят нови политики и нови лица

/КРОСС/ Партия МИР залага на коренно различен модел в политиката - на първо място да има експертиза, а след това да следват политиките. Основната цел на партията е да обедини българското общество. Това каза кандидатът за депутат от партия МИР Симеон Славчев в предаването „Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

Българските граждани искат да видят нови политики и нови лица, които да реализират тези политики.

„Ние обединихме огромен експертен потенциал на българската нация. Партия МИР дава конкретни решения на всеки един от проблемите и кризите в България. На първо място, България трябва да вземе стратегическото решение за развитието на ядрената енергия. На второ място - да се направи децентрализация на производството на електроенергия, т.е. тя да се произвежда там, където се потребява", заяви Славчев.

МИР предлага специален закон, с който да се спре спекулата. Той предвижда отнемане на печалбата на спекулантите в полза на държавата. Правителството пък трябва да договори с търговските вериги замразяването на всички цени от малката потребителска кошница минимум за един месец, обясни той. Това би спряло инфлацията и обедняването на българите.