Александър Томов: Изоставането на страната ни на последните места в ЕС във всички класации е факт
Секция: Анализи
19 Март 2023 09:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Александър Томов: Изоставането на страната ни на последните места в ЕС във всички класации е факт

/КРОСС/ „Българска социалдемокрация Евролевица" има уникална програма, която бори инфлацията не чрез натиск върху хората и рецесия, а чрез растеж през 15 стратегически национални проекта. Това ни дава възможност да създаваме работни места, да вдигнем темповете на растеж до 5 на сто. Това каза Александър Томов - „Българска социалдемокрация Евролевица", водач на листите в 23-ти МИР в София и в Пловдив, в предаването „Говори сега" по БНТ.

Тази програма е напълно приложима, смята той.

Изоставането на страната ни на последните места в ЕС във всички класации е факт, а инфлацията е една от най-високите в Европа, отбеляза той. Според него обаче не бива тежестта от лошото управление в последното десетилетие да се прехвърля върху българските граждани чрез увеличаване на данъци и сваляне на някои облекчения. „Бихме приели, че дивидентът от свръхпечалбите на държавните фирми трябва да се вземе от бюджета", отбеляза той.

Таван на надценката според Томов е своеволие и административен натиск и ще доведе до фалит на малките търговци. Нуждаещите се трябва да бъдат компенсирани заради инфлацията и това според него трябва да залегне в следващия бюджет под формата на ваучери или надбавки.