Димитър Маринов е новоизбраният председател на Българския фармацевтичен съюз
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Март 2023 10:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Димитър Маринов е новоизбраният председател на Българския фармацевтичен съюз

/КРОСС/ Магистър-фармацевт Димитър Маринов е новоизбраният председател на Българския фармацевтичен съюз (БФС). Това съобщиха от организацията.

С 209 гласа „за" Димитър Маринов бе избран за председател на Българския фармацевтичен съюз на конгрес на организацията. Досегашният главен секретар на съюза изтъкна в предизборната си реч „Ние сме силни, когато сме в общност". Той спечели в балотаж срещу магистър-фармацевт Венелин Сапунаров, който получи 130 гласа.

Конгресът избра за заместник-председатели магистър-фармацевтите Анжела Мизова и Велина Григорова, за главен секретар на съюза - маг.-фармацевт Светослав Крумов. Избран е и 11-членен управителен съвет на съсловната организация: Цветан Кръстев, Ивайло Пехливанов, Стефан Балкански, Анна Тодорова, Цветанка Лютакова, Елена Йорданова, Евгения Димитрова, Васил Ходжев, Николай Юруков, Николай Денков и Васил Маджаров.

Магистър-фармацевт Тодор Найденов бе избран за председател на Контролната комисия на БФС, Златина Делчева - за председател на Комисията по етика, а председател на Комисията по качество председател стана доц. Христина Лебанова.

Вчера, в първия ден на конгреса, бе приет отчетът на ръководството на съюза. В мандата 2020 - 2023 за председател беше избрана проф. Асена Сербезова, която в края на 2021 година стана министър на здравеопазването и предаде ръководството на БФС на Велина Григорова.