Антоанета Цонева: България трябва да има модерно и реформаторско правителство
Секция: Анализи
19 Март 2023 16:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Антоанета Цонева: България трябва да има модерно и реформаторско правителство

/КРОСС/ Хората повярваха, че обединението между „Продължаваме промяната" и „Демократична България" има потенциала да извади България от кризата. Това не е просто обединение на два големи политически субекта, а изход от кризата. Това каза кандидатът за народен представител от коалиция „Продължаваме промяната" - „Демократична България" Антоанета Цонева в предаването „Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

България трябва да има модерно и реформаторско правителство, излъчено от мнозинство, което може да наложи дневния ред на модерна България, заяви тя.

Планът на коалицията включва 18 секторни политики, всяка с подробно разработени мерки, обясни Цонева. Една от областите, върху които се акцентира много, е превръщането на българското земеделие в основен производител на храната на българската трапеза. „Нашите малки и средни фермери да получат такава подкрепа и достъп до програми, че да могат да развиват своето производство, да можем да имаме продукция, която да стига до трапезата, до училищата, до детските градини на достъпна среда", обясни Цонева.

Коалицията ще предложи своята програма и приоритети в парламента и ще се надява на подкрепа от останалите политически сили. „Само така може да бъде формиран кабинет и мисля, че това е пределно ясно", коментира Цонева.

Социалните плащания трябва да продължат, но при спазване на финансова дисциплина и нисък бюджетен дефицит, заяви тя.