Предимно слънчево време в началото на пролетта
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Март 2023 14:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предимно слънчево време в началото на пролетта

/КРОСС/ През нощта ще преобладава ясно и почти тихо време. Минималните температури ще са между 0 и 5 градуса, в София - около 1 градус, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Утре ще преобладава слънчево време с разкъсана висока, след обяд над западните райони и средна облачност. В повечето места ще е почти тихо. В сутрешните часове в източните райони ще има ниска облачност, там ще духа слаб вятър с южна компонента. Дневните температури ще се повишат и преобладаващите максимални ще бъдат между 16 и 21 градуса, в София - около 19 градуса.

По Черноморието в сутрешните часове ще има ниска облачност, която след обяд ще се разкъсва и намалява и над повечето райони ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб вятър с южна компонента. Максималните температури ще бъдат между 9° и 13°. Температурата на морската вода е 8°-9°.

В планините ще е слънчево с разкъсана, предимно висока облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Температурите ще се повишават и максималната на височина 1200 метра ще бъде около 13°, на 2000 метра - около 6°.

Във вторник ще духа слаб вятър от северозапад, в Източна България от север-североизток. Облачността ще се увеличи и след обяд на места в Югозападна България ще превали дъжд. В сряда сутринта ще е все още предимно облачно, на отделни места ще превали слаб дъжд. След обяд облачността ще се разкъсва и ще намалява. Минималните температури ще са между 3° и 8°, а максималните - между 13° и 18°.