Георги Иванов завюва златния медал на европейското по борба до 23 години в Букурещ
Секция: СПОРТ
20 Март 2023 08:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Георги Иванов завюва златния медал на европейското по борба до 23 години в Букурещ

/КРОСС/ Българинът Георги Иванов спечели златния медал в категория до 125 кг по време на Европейското първенство по борба до 23 години в Букурещ, Румъния.

В спора за титлата Иванов се наложи с технически туш - 10:0 точки над украинеца Володимир Кочанов, като успехът за родния борец стана факт 1:42 минути преди края на схватката.

Особено любопитен обаче бе начинът, по който Кочанов достигна до тази битка за златния медал. Украинецът загуби още в четвъртфиналите от грузинеца Соломон Манашвили, но впоследствие Манашвили се сби със своя противник в полуфиналите Вахит Галиев, което доведе до дисквалификацията и на двамата борци.

Така, Володимир Кочанов получи шанс да се изправи срещу арменеца Мартин Симонян в спор за място на финала и след успех с 10:0 заслужи възможността да се изправи срещу нашия Георги Иванов в директен двубой за златния медал.

За наша радост, Иванов не даде никакви шансове на своя противник и по този начин стигна до най-големия успех в своята кариера до момента, печелейки титлата.

През миналата година българинът стана бронзов медалист на еврошампионата до 20 години.