Проверки на ИАРА във Враца и на яз. „Александър Стамболийски“ и р. Дунав
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Март 2023 15:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Проверки на ИАРА във Враца и на яз. „Александър Стамболийски“ и р. Дунав

/КРОСС/ Проверки на ИАРА Враца, установени са нарушители

При извършена проверка на р. Ботуня, в района на село Краводер, служители на ИАРА Враца са заловили лице, извършващо незаконен риболов със серкме. На нарушителя е съставен АУАН (Акт за установяване на админситративно нарушения) по ЗРА (Закон за рибарство и аквакултурите). Уредът е иззет за съхранение, а уловената риба , от видовете кефал и скобар, е върната обратно във водата.

На р. Дунав, р. км 697-675 е извършена проверка по вода със служебна лодка Б- 138. Намерени и извадени са 2 броя забранени риболовни уреди - кърмаци и 2 броя мрежи без марки. Уредите са иззети.

Служители на ИАРА с проверки на яз. „Александър Стамболийски" и р. Дунав

Служители на ИАРА от сектор „Рибарство и контрол" град Габрово извършиха нощна проверка по вода на яз. „Александър Стамболийски". В хода на проверката са намерени близо 100 м бракониерски хрилни мрежи, поставени в работно положение. Мрежите са иззети. При проверка на р. Росица е съставен един ( 1) брой АУАН (Акт за установяване на админситративно нарушения) за нарушения по ЗРА (Закон за рибарство и аквакултурите).

Служители на ИАРА от сектор „Рибарство и контрол" град Свищов извършиха проверка по вода на р. Дунав. Намерени и иззети 100 м хрилни мрежи без маркировка и 4 броя винтери ,също без маркировка.

При друга проверка на р. Дунав в района на Топлата вода на понтон 13, служителите на ТЗ Русе при ИАРА са открили във водите на реката поставени в работно положение 1 брой немаркирани мрежени риболовни уреди с обща дължина 25 м без улов в него. Мреженият уред е унищожени на място чрез нарязване.