Предстоящи събития в страната на 21 март 2023 г.
Секция: Предстоящи събития
21 Март 2023 07:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната на 21 март 2023 г.

/КРОСС/ ***

София.
От 10.30 часа, зала "Средец" на хотел "София Балкан Палас", президентът Румен Радев ще открие конференцията "Антикорупция и национална сигурност". В официалното откриване участие ще вземе и министърът на правосъдието Крум Зарков.

***
София.
От 10.00 часа в Гранитна зала в сградата на Министерския съвет Националният съвет за тристранно сътрудничество ще проведе извънредно заседание.

***
София.
От 10.00 часа в новия пресклуб "Защо зимите не са това, което бяха?" д-р Симеон Матев ще представи климатичен анализ на изминалия зимен сезон.

***
София.
От 11.00 ч., Мраморното фоайе, в Министерство на електронното управление, ще се проведе демонстрация на системата по техническото осигуряване на видеонаблюдението и видеозаснемането по чл. 57, ал. 1, т. 34 от Изборния кодекс.

***
София.
От 11.00 часа кметът на София Йорданка Фандъкова ще присъства на откриване на нова детска градина в район "Люлин" (ул. "Полк. Никола Попов" 5).

***

София.
От 18:00 часа в Аулата на Софийски университет "Св. Климент Охридски" ще се проведе предизборен дебат на тема "България и младите след 2-и април".

***
София.
От 18.30, Зала "Резонанс" в Дома на киното - премиера на книгата на Георги Дюлгеров "Биография на моите филми - част 2".

***
Бургас.
От 15.00, от 16.00 и от 17.00 часа в бургаската художествена галерия "Петко Задгорски" ще бъдат излъчени три прожекции на филма "Автентичен поглед върху Владимир Димитров - Майстора".

***
Бургас.
От 18.00 до 20.00 часа в Дома на писателя ще бъде открито събитие по повод Световния ден на поезията.

***
Бургас.
От 19.00 часа в Драматичен театър "Адриана Будевска" ще започне спектакълът "Ревност".

***
Видин.
От 11:00 часа министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков ще направи инспекция на пътя Видин - Ботевград в участъка между с. Лютидол и Ботевград.

***
Добрич.
От 10:00 ч. в Новата конферентна зала (АУЛА 1) на адрес: ул. "България" №3, ет.2 ще се проведе Международна бизнес конференция за популяризиране на приложни изследвания, модели и добри практики за климатоустойчиво селско стопанство в Черноморския басейн по проект "Трансграничен алианс за климатоустойчиво и екологично земеделие в Черноморския басейн" (AGREEN).

***
Добрич.
От 11.00 ч. в Младежкия център - Концертна зала, ще бъде представен Детския спектакъл "Червената шапчица" по приказката на Шарл Перо на Театър "Възраждане".

***
Добрич.
От 18.30 ч. в Огледална зала "Нели Божкова" е концертът на Български камерен оркестър - Добрич с диригент Арто Чифчиян и концертмайстор Ирина Олшанска. Вход с билети в деня на концерта от 16:30 ч. във фоайето на Огледална зала.

***
Добрич.
От 19:00 ч. в Младежкия център - Концертна зала, ще се играе спектакъла "Последната тайна на Фреди Меркюри" на Театър "Възраждане". Режисьор е Съни Сънински, хореография - Мила Искренова.

***
Велико Търново.
От 11:00 часа в пространството пред НЧ "Искра" ще се проведе Празничен концерт на Професионален фолклорен ансамбъл "Искра" по случай 22 март - Празника на Велико Търново.

***
Велико Търново.
От 11:00 до 16:00 часа в пространството около Паметника на Асеневци Клубът по екскурзоводство при ОДК ще проведе беседи.

***
Велико Търново./Килифарево.

От 15:00 часа в библиотеката при НЧ "Напредък 1884" започва Седмица на поетичното четене: Насърчаване грамотността на учениците и ангажираност към поетичното творчество на Христо Ботев.

***
Велико Търново.
От 15:00 часа в РНБ "П. Р. Славейков" ще се проведе награждаване на отличените участници в конкурса за детско-юношеско творчество "Моят роден град".

***
Велико Търново.
От 19:00 часа в МДТ "Константин Кисимов" започва "Дихание" - празничен концерт с участието на Орлин Горанов.

***
Кюстендил.
От 11.00 часа на площад "Велбъжд" ще се проведе празничен водосвет за здравето на кюстендилци. По традиция новоизбраните Девойки "Кюстендилска пролет" ще получат символите на града от своите предшественички.

***
Кюстендил.
От 10.00 часа пред сградата на читалище "Братство" ще бъде открита орнитоложка изложба на екзотични птици.

***
Кюстендил.
От 14.00 часа в лесопарк "Хисарлъка" по стар обичай Девойка "Кюстендилска пролет" ще отправи поздрав към своите съграждани, по повод настъпването на първия пролетен ден.

***
Мадан.
От 15:00 часа на градския площад в Мадан посрещане на пролетта с дефиле с народни носии.

***
Стара Загора.
От 13.00 часа, във връзка със Световния ден на поезията, от Туристическия информационен център ще тръгне поетична разходка по улиците на Стара Загора - безплатен информационен тур.

***
Стара Загора.
От 17.30 часа в Зала "Байер" Библиотека "Родина" ще представи в "Срещи с автограф" Катя Зографова и нейната книга "Фани Попова - Мутафова. Житие и страдание.".

***
Стара Загора.
От 18.30 часа в РБ "Захарий Княжески" ще бъде прожектиран филма "Майка" и ще се състои среща с екипа.

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Културен център "Стара Загора" ще се състои танцов спектакъл "Училище по магьосничества" на ДЮССИ "Алегра".