Фандъкова: Изграждаме 23 нови детски градини в София
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Март 2023 18:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Фандъкова: Изграждаме 23 нови детски градини в София

/КРОСС/ Новата 122. детска градина в район „Люлин" вече работи с пет групи и предстои да приеме деца в още пет. Тя е една от детските градини, които се изграждат в район "Люлин" по програмата на кмета на София за строителство на нови детски ясли и градини.

"На територията на Столична община към момента се строят 23 нови сгради на детски градини и се подготвят проекти за различни райони", каза кметът на столицата Йорданка Фандъкова, която присъства на тържествения водосвет в 122. детска градина.

Детската градина се намира на ул. „Полк. Никола Попов" 5 и е бивш филиал на ДГ № 47 „Незабравка", посочиха от Столична община. Детското заведение ще носи името „Синева", след решение на Столичния общински съвет.

Фандъкова поздрави кмета на район "Люлин", с когото продължават инвестициите в промяната в средата на децата и изграждането на нови детски градини. 122. детска градина е за общо 250 деца, разпределени в 10 групи. Запълнени са пет и предстои да бъдат обявени местата за останалите пет групи.

"Благодарение на инвестициите в детски градини район "Люлин" е на път да изпълни програмата за преодоляване на недостига на места за деца между 3 и 6 години" - посочи също кметът Фандъкова. По думите ѝ "със 122. детска градина и тази, която отворихме в кв. "Филиповци", в район "Люлин" недостигът на места за деца е сведен до минимум. В момента в района се довършват още една нова детска градина за 250 деца и сграда на детска ясла" - каза също столичният кмет.

"През последните години въпреки кризата не спряхме строителството на нови детски градини, което е една от най-важните инвестиции - грижата за децата и семействата", каза още Фандъкова.