Предстоящи събития в страната за 22 март 2023 г.
Секция: Предстоящи събития
22 Март 2023 06:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за  22 март 2023 г.

/КРОСС/ ***
София.
От 10.00 часа служебното правителство ще проведе редовно заседание.

***
София.
От 10:00 часа, зала "Проф. Марин Дринов" на БАН, Българската академия на науките ще отбележи Световния ден на водата и Световния ден на метеорологията.

***
София.
От 11.00 часа, в киносалона на отдел "Пътна полиция" - СДВР, ул. "Лъчезар Станчев" № 4, пътни полицаи и представители на столични мотоклубове ще съобщят подробности във връзка с откриването на мотосезона.

***
София.
От 11.00 часа, зала № 15 "Тържествена" на Съдебната палата, ще се проведе Национална конференция на тема: "Медиацията по висящи съдебни дела - възможности и полза за всички участници".

***
София.
От 11.00 часа в зала София на Гранд Хотел София ще се състои публично представяне на 20. юбилеен брой на "Юридически барометър".

***

София.
От 11.00 часа, Конферентната зала на БТА, Сдружение "За независима съдебна власт" организира пресконференция, на която ще представи съдържанието на подготвени от тях писма до Н.Пр. Кенет Мъртън, посланик на САЩ в България, и членовете на Конгреса на САЩ за обществения живот у нас.

***
София.
От 18:30 часа в Музея "Борис Христов" ще бъде открита изложбата #СРЕЩИ на Петър Китанов - фотография и Илона Захариева.

***
Благоевград.
От 15:00 ч. в кафе "Бон Тон" (Учебен корпус № 1) студенти и преподаватели от Филологическия факултет ще посрещнат Първа пролет с "Традиционни български пролетни обичаи".

***
Благоевград.
В зала 114 ще се проведе семинар, на който ще бъде представен инструментът Фотовойс.

***
Бургас.
В 10.00 часа във Военния клуб Дирекция "Бюро по труда" организира среща с работодатели в сферата на туризма, хотелиерството и ресторантьорството.

***
Бургас.
В 10.30 ч. в Експозиционен център "Флора" ще бъде открита международната конференция "Предизвикателства, възможности и иновативни подходи за здравословна околна среда в трансграничните региони". Събитието е в рамките на проект "Трансгранични региони си сътрудничат за син растеж", като партньор от българска страна е Университет "Проф. д-р Асен Златаров".

***
Бургас.
От 14.00 часа в Съдебната палата ще се проведе симулативен наказателен процес "Силата на правото", организиран от Окръжен съд - Бургас, Районен съд - Бургас и Младежки международен център - Бургас с участието на ученици от бургаските училища.

***
Бургас.
От 16.30 часа в зала "Петя Дубарова" на Културен център "Морско казино" ще бъдат представени учебните програми по тонрежисура и виртуални студийни технологии, които ще се изучават от тази есен във Филиала на Софийския университет "Св. Климент Охридски" в Бургас.

***
Бургас.
От 17.00 часа в Държавна опера - Бургас ще започне балетът "Спящата красавица".

***
Бургас.
От 19.30 часа в Културен дом НХК ще започне "Ритуали на душата" - постановка на ТК "Дюн".

***
Велико Търново.
От 9.45 часа вицепрезидентът Илияна Йотова ще се включи в празничното шествие от крепостта "Царевец" до сградата на общината, където в 10.30 часа ще приветства жителите и гостите на града.

***
Видин.
От 11:00 часа в залата на Общински съвет - Видин ще се проведе обществено обсъждане на Проект на Правилник за устройството и дейността на Регионален исторически музей - Видин.

***
Враца.
От 11.00 часа, Център за социална рехабилитация и интеграция, ще се проведе заключителна пресконференция по проект: "Социално включване на лицата с психични разстройства и с интелектуални затруднения".

***
Добрич.
От 10:00 ч. в Новата конферентна зала (АУЛА 1) на адрес: ул. "България" №3, ет.2 ще се проведе Международна бизнес конференция за популяризиране на приложни изследвания, модели и добри практики за климатоустойчиво селско стопанство в Черноморския басейн по проект "Трансграничен алианс за климатоустойчиво и екологично земеделие в Черноморския басейн" (AGREEN).

***
Добрич.
От 11:30 ч. в Регионална библиотека "Дора Габе", сектор "Работа с деца" е организирано "В царството на гатанките" - литературно утро с ученици на СУ "П. Р. Славейков".

***
Добрич.
От 18:00 ч. в Огледална зала "Нели Божкова" е Пролетният концерт на Смесен хор "Добрич" при Народно читалище "Йордан Йовков - 1870 г." с диригент Николай Нейчев, на рояла Виолина Карадимова.

***
Добрич.
От 19:00 часа в Младежкия център - Концертна зала, ще се играе спектакъла "Лоши момчета" на Драматичен театър "Адриана Будевска" - Бургас.

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в РБ "Захарий Княжески" ще се проведе концерт на класа по поп и джаз пеене "Пролетни усмивки" от НУМСИ "Христина Морфова" с преподавател Надя Тончева.

***
Шумен.
От 10:00 часа в сградата на Съдебната палата, зала 9, ще се проведе брифинг по повод годишния отчет на Окръжна прокуратура - Шумен.

***
Шумен.

От 17:30 часа представянето на книгата "Марсов венец. Децата на Уран" на Станчо Пенчев.