Силвия Великова: Имаме прокуратура, която „се забързва и забавя когато прецени
Секция: Коментари
22 Март 2023 12:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Силвия Великова: Имаме прокуратура, която „се забързва и забавя когато прецени

/КРОСС/ Сериозни критики към България в годишния доклад на държавния департамент на съединените щати. Незаконни арести, проблеми с малцинствата и медийната свобода - това са част от проблемните вътроси за България, според Вашингтон. Темата коментираха журналистът Силвия Великова и адвокат Александър Кашъмов в студиото на "Твоят ден" по NOVA NEWS.

„Години наред прокуратурата е пасивна или активна според казусите, полицията се оказва с вързани ръце. Разследващите журналисти и свободните медии са най-сериозното острие на българските граждани", каза адвокатът. Той обсъди и казуса с журналиста Слави Ангелов.

Великова посочи, че имаме прокуратура, която „се забързва и забавя когато прецени". Тя коментира и темата за АМ „Хемус" и подчерта, че до този момент няма приключило разследване в съда "няма нищо". Журналистът уточни, че двойният стандарт се забелязва. Великова коментира и незаконните арести.

По думите на Кашъмов трябва да бъде реформирана фигурата на главния прокурор. Той каза, че трябва да има превенция на корупцията с ясна политика в държавната администрация.

Според Великова първият разговор, който ще се отвори в новото НС е за промяна в Конституцията.