Дренчев: Ако ПП-ДБ станат първи, ГЕРБ ще се съгласят да подкрепят тяхно правителство
Секция: ПОЛИТИКА
23 Март 2023 07:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Дренчев: Ако ПП-ДБ станат първи, ГЕРБ ще се съгласят да подкрепят тяхно правителство

/КРОСС/  Ако ПП- ДБ станат първи, ГЕРБ ще се съгласят да подкрепят тяхно правителство. Ако ГЕРБ спечелят изборите, ПП-ДБ няма да ги подкрепят. Това каза Димо Дренчев от „Възраждане“ в студиото на „Денят на живо“ по NOVA NEWS.

По негови думи срокът между предишните избори и сегашните е много малък, за да има някакво раздвижване, основните участници ще са същите. Трудно е да се мобилизира избирателя, смята той.

Дренчев анализира инфлацията и мерките. Политикът е на мнение, че пикът на инфлацията е преминал и ще се отчита понижение. По негови думи не е било справедливо едни да ползват компенсации за високите цени на тока, а други не.

Политикът сподели и позицията си за свръхпечалбите. Ако трябва да облагаме свръхпечалбите, трябва да се насочим към оръжейния бизнес, енергетиката, фармацията и др., заяви той.

Дренчев изказа притеснение от връщането на хартиената бюлетина, защото „това отваря вратата за манипулации“. „Тя ще бъде само в определени секции с компактно ромско население“, уточни той. С машинното гласуване при ромското население е имало по-малка избирателна активност, допълни политикът.

Дренчев коментира проблемите в район Перник.