Предстоящи събития в страната на 23 март 2023 г.
Секция: Предстоящи събития
23 Март 2023 07:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната на 23 март 2023 г.

/КРОСС/ ***

Брюксел.
Държавният глава Румен Радев ще представлява България на заседанието на Европейския съвет на 23 и 24 март в Брюксел.

***
София.
От 10.30 часа в сградата на МВнР ще се състои брифинг на заместник-министъра на външните работи и говорител Костадин Коджабашев, който ще представи актуална информация за работата на ведомството. Участие ще вземе също и председателят на Работна група "Избори" в МВнР Иван Кондов.

***
София.
От 9:00ч., зала 19 - НО - бул."М.Д. Скобелев" 23, ще се проведе заседание по делото във връзка с протестите през 2020 г., когато две групи протестиращи счупиха стъклото на колата на майка с деца на бул. "Ситняково" до Румънското посолство.

***
София.
От 11.00 часа в Аула "Максима" на Минно-геоложкия университет "Св. Иван Рилски" зам.-министър Албена Чавдарова ще участва в среща за подобряване на експлоатацията на системата за антиплагиатство, която МОН организира с представители на Plagiat-Sistem Antiplagiat prin Internet SRL, които администрират платформата.

***
София.
От 13.00 часа в Пресклуб България, Национален стадион "Васил Левски", ще се проведе ареща-разговор за бъдещето на спорта в Р България, участие ще вземат проф. Даниела Дашева, инж. Христо Стоянов, доктор Кандидат депутати от листата на ПП "Български възход".

***
Драгоман.
От 11:00 часа, министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков ще инспектира напредъка в строителството на участъка между ГКПП "Калотина" и Драгоман на автомагистрала "Европа".

***
София.
От 14.00 часа кметът на София Йорданка Фандъкова ще провери ул. "Филип Кутев", която се изгражда в участъка между ул. "Атанас Дуков" и ул. "Сребърна", съобщиха от Столичната община.

***
София.
От 11.00 часа в София, зала "Опал" на хотел "Рамада", "Надежда и домове за децата - клон България" организират Регионалната конференция "Единадесет години в подкрепа на децата и семействата".

***
София.
От 11:00 часа ще се проведе кръгла маса на тема "Приоритети за развитие на висшето образование в България", която организира Висшето училище по телекомуникации и пощи (ВУТП).

***
София.
От 11:00 часа в Клуба на българската авиация (Терминал 1, летище София) ще се проведе второто издание на "Училище за авиация" - среща на ученици от 11 и 12 клас на Първа английска езикова гимназия с Марио Бакалов - пилотът, който през 2016 г. приземи най-големия пътнически самолет в света на летище София.

***
София.
От 14.00 часа ЦИК ще проведе брифинг във връзка с организирането и произвеждането на предстоящите предсрочни избори за народни представители, насрочени за 2 април 2023 г.

***
София.
От 15.00 часа в Националния военноисторически музей официално ще бъде представена втора книга от поредицата "Българските генерали 1878 - 1946", озаглавена "С дълг и отговорност" с автори проф. Тодор Петров и доц. д-р Соня Пенкова.

***
София.
От 15:00 ч. в SOHO (ул. "Искър" 4) ще се проведе семинар за журналисти на тема "Не подценявайте кожата - питайте специалиста. На фокус: псориазис и меланом".

***
Търговище.
От 11.00 часа в зала № 4 на Съдебната палата ще се проведе общо събрание на съдиите от Окръжен съд - Търговище и районните съдилища от Търговище, Попово и Омуртаг.

***
Благоевград.
От 09:30 часа в зала "22-ри Септември" председателят на Общински съвет Радослав Тасков свиква извънредно заседание.

***
Бургас.
От 11.00 часа в зала "Черноморие" в Международния конгресен център министърът на иновациите и растежа Александър Пулев ще открие бизнес и инвестиционен форум за българо-турските икономически отношения, организиран от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия към Министерството на иновациите и растежа.

***
Варна.
От 19:00 ч. в Градската художествена галерия във Варна тържествено ще бъде открит Европейският музикален фестивал Варна 2023 с концерт на Български камерен оркестър - Добрич.

***
Добрич.
От 10:00 ч. в Регионална библиотека "Дора Габе", Интерактивна зала е организирано "Довиждане, Букварче!" - литературно утро с ученици на СУ "Д. Талев".

***
Добрич.
От 17:30 ч. в Художествената галерия ще бъде официално открита третата Национална изложба на българския комикс. Организатори са Художествена галерия - Добрич, Съюзът на българските художници и Сдружение "Проект Дъга"

***
Русе.
От 18.00 часа в залата за временни изложби на Екомузей с аквариум ще се състои презентация "Паметници и места на памет в Русе и Гюргево".