Величка Велянова вкара в битката тежката артилерия - Красимир Стефанов
Секция: Коментари
23 Март 2023 10:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Величка Велянова вкара в битката тежката артилерия - Красимир Стефанов

/КРОСС/ През последните няколко седмици гъсти облаци надвиснаха над Горнобанското херцогство - Италиански лицей. Започналата на 17-ти март проверка от Националната агенция за приходите /НАП/ се оказа стрела в ахилесовата пета на престарялата херцогиня Величка Велянова. Тя получи паническо разстройство /страхова невроза/ и в изблик на гняв и безсилие свика на среднощна сбирка своите бизнес-съратници Спас Панчев - Лакомото, Росен Томов и Стилиян Тютюнджиев. Четиримата са обсъждали варианти за измъкване от тресавището, в което са затънали до шия. В крайна сметка са решили да привлекат в заверата бившия шеф на НАП Красимир Стефанов - същият е член на Училищното настоятелство на НУКК.

Срещата Велянова - Стефанов се е провела паралелно със срещата Путин - Си Дзинпин в 18,00 ч. в понеделник, 20 март в гербовата зала /кабинета на баба Величка/. Госпожата е поискала съдействие за данъчните си неволи, а човекът е казал: „Ще видим...".

Притеснената от обстоятелствата, Велянова е потърсила подкрепа и от свои приближени в Министерството на културата, където вчера /22 март/ е провела няколко срещи. На тези срещи съзаклятниците са умували как да забаламосат министър Найден Тодоров и той да отложи насрочения конкурс за избор на нов директор на НУКК..., с което би станал за смях. Ако този пъклен план не успее, хората на баба Величка щели да лобират за нейното протеже Иван Капурдов, който е сред участниците в конкурса.

От вчера в НУКК започна и финансова проверка на Сметната палата. Подобна проверка е имало през далечната 2000 г. и заключенията в нея са еднозначни - „няма финансова сфера, в която ръководството на комплекса да не е извършило нарушения". Но въпреки фрапиращите констатации в доклада на ревизорите, Велянова и нейните бизнес-съратници се измъкват невредими от лапите на закона - всеки би могъл да се досети как... /в. „Сега", 20 ноември 2000 г., „И Сметната палата клекна пред училището на избраните"/.

Дали при настоящите проверки, проверяващите от НАП и Сметната палата ще устоят на предполагаемите съблазни и изкушения, или ще се повтори сценарият от горецитираната статия, предстои скоро да разберем...

 

Източник: БЛИЦ