Боряна Калейн пропуска Световната купа в София
Секция: СПОРТ
23 Март 2023 16:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Боряна Калейн пропуска Световната купа в София

/КРОСС/ Българската гимнастичка Боряна Калейн няма да участва следващия уикенд на световната купа в София, съобщи gong.bg.

Причината е, че при проведена втора тренировка вчера се е почувствала зле. Поискала е разговор с главния мениджър на отбора ни по художествена гимнастика Бранимира Маркова и е изявила желание да почива до края на седмицата. Треньорското ръководство се е съобразило с желанието на Боряна. На нейно място участие ще вземе Ева Брезалиева, съобщиха от родната федерация.

В престижното събитие ще участват над 140 гимнастички от 43 държави - 54 жени (индивидуално) и 14 ансамбъла.

"Почти всички най-силни гимнастички ще присъстват и с отбори при ансамблите. От максималната квота 16 отбора ще има 14, тъй като Мексико и Азербайджан оттеглиха своите отбори. При индивидуалното участие са включени 53 състезателки", заяви вицепрезидентката на федерацията Росина Атанасова.

Тя уточни, че ще отсъстват израелската звезда Таманов, която е контузена и германската Дария Вартоломеев, която също се лекува.

"Основната ни цел е Световното първенство. Предстои ни много тежка година, защото в индивидуалното ще се борим за втора квота. Стилияна Николова се върна със златен медал от Атина и се надявам, че и тук ще представи най-доброто от себе си", каза главният мениджър на националния отбор Бранимира Маркова.