LG SOUNDBAR системи с визия за устойчиво бъдеще
Секция: Технологии
23 Март 2023 16:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
LG SOUNDBAR системи с визия за устойчиво бъдеще

/КРОСС/ LG Electronics (LG) е компания, която усилено работи, за да създаде иновации, които подобряват живота на всички както днес, така и в бъдеще, като се стреми да го направи по-зелено и по-устойчиво.

За целта компанията полага усилия при разработването на всички свои продукти. Добрите практики на компанията при разработването, опаковането и дистрибуцията на LG OLED телевизорите е добре позната, но усилията на компанията в производството на саундбар системите им, не са по-малко. Те могат да се похвалят с устойчиви практики в няколко направления - оползотворяване на отпадъците и рециклиране; енергийно-ефективно музикално изживяване; устойчив дизайн на продуктите; еко опаковка. Саундбар продуктите са специално разработени с мисъл към околната среда във всеки етап от жизнения цикъл - от производството до изхвърлянето на продуктите, като целият този процес е екологично сертифициран.

Продуктите са разработени с вътрешни части от рециклирана пластмаса, благодарение на което саундбар системите на LG получават сертификат от UL за продукти, покриващи ECV (Environmental Claims Validation - програма за потвърждаване на твърденията относно еко устойчивостта им). Валидирането към програмата е още едно доказателство, че компанията използва по-екологичен подход в производството и на саундбар продуктите си.

Конструкцията им също е внимателно обмислена, като LG предприема стъпки, за да гарантира, че всички техни продукти използват все повече рециклирани материали. Global Recycled Standard удостоверява, че използваният материал е полиестерно трико, изработено от пластмасови бутилки. С тази своя стъпка LG успяват да дадат нов живот на един от най-големите замърсители за еднократна употреба.

В разработването на екосъобразни опаковки LG влагат също толкова усилия. Кутиите на саундбар системите са с преосмислен, интелигентен дизайн, с променена форма и по-малки размери. Саундбарът и високоговорителят са наредени по нов начин в новата кутия с L-образна форма, което позволява доставка на повече продукти наведнъж. Това означава по-малко камиони на пътя и следователно по-ниски емисии на CO2. Именно опаковките са в основата и на още един еко сертификат, който саундбар системите на LG получават - SGS ги сертифицира като екологичен продукт, тъй като вътрешната опаковка използва рециклирана формована целулоза вместо EPS пяна (стиропор) и найлонови торбички. Тази екологична алтернатива опазва с не по-малка сигурност продукта вътре, докато едновременно с това е благоприятна за природата.

Така, с всяка своя стъпка, LG доказват, че създават своите продукти за домашно забавление не само с мисъл за иновациите и напредването на технологиите, но и с мисъл за опазването на планетата ни. С авангардната си технология крайната цел на LG е да повлияе на промяната в околната среда и да подобри живота на своите потребители. LG продължава да работи за обществото чрез разширяване на инициативите за опазване на околната среда, усъвършенстване на производствените процеси и подобряване на продуктовия опит.