Орбан направи нещо по-полезно от събарянето на паметници - изгони Сорос!
Секция: Коментари
23 Март 2023 16:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Орбан направи нещо по-полезно от събарянето на паметници - изгони Сорос!

/КРОСС/ Орбан направи нещо по-полезно за народа си от разрушаването на паметници - Изгони сорос от Унгария! В Будапеща събраха паметника на Съветската армия с тези на Рейгън и Буш в красивия парк Сабадшаг край парламента.

Съветския паметник го заливаха с катран през 1990-а. След дълга дискусия се реши да остане. До него издигнаха този на Рейгън, а скоро Орбан откри този на Буш. Всички те са в периметър от 50 метра. По време на комунизма само унгарците имаха кураж да въстанат всенародно срещу съветските танкове 1956-а. Западът не им помогна, Суецкият канал бе по-важен.
Селяните имаха през социализма по 12 дка земя, а гражданите - бутици. Нямаше опашки за банани, имаше всичко.

На 3 години по веднъж пътуваха на Запад, а „Куин" направи супер-концерт през 1966 г. пред 70 000 на ..Нейп-щадион" (още си пазя билета).

На 16 юни 1989 г. на Площада на героите студентът Виктор Орбан пред очите на цял народ призова съветските войски да напуснат страната - 300 000 на брой.

Като си тръгнаха, ги изпратиха с музика и надпис: „Товарищи, конец!".

На 11 септември 1989 г. Унгария отвори границата с Австрия и падна първата тухла от Берлинската стена.

На 30 март тази година Орбан ще направи 35 години в политиката. От 1990-а е непрекъснато избиран за депутат. Пет пъти премиер на Унгария, от които 4 пъти подред избран с 2/3 от гласовете.

На унгарците не им се налага да действат компенсаторно. Те не маршируваха като нас всяка година на 7 ноември и за разлика от нас, си празнуваха официално Коледа и Великден още в съветските времена.

Орбан няма намерение да се харесва на Байдън, защото беше Тръмп, преди Тръмп да бъде Тръмп, дето вика Стив Банън. Още по-малко да се хареса на Урсула, защото бе любимец на Хелмут Кол и го посети в дома му през 2016-а. Единственият чужд политик, след погребението в Шпайер, поканен от съпругата му Майке в любимата бирария на Великия обединител на Германия.


Автор: Георги Марков, бившия конституционен съдия и общественик