Сърбия: Мигранти са открити сред алуминиеви ролки в камион
Секция: СВЯТ
24 Март 2023 14:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Сърбия: Мигранти са открити сред алуминиеви ролки в камион

/КРОСС/ Сръбските митнически власти съобщиха в петък, че са открили девет мигранти, укрити сред алуминиеви ролки в камион, пътуващ към Полша от Гърция, съобщава Associated Press.

Митническите служители на границата на Сърбия със Северна Македония забелязаха мигрантите в сряда по време на сканиране, което показа човешки силуети в задната част на камиона, се казва в изявлението.

Мигрантите са млади мъже от Афганистан, Пакистан и Сирия.

Сърбия се намира в сърцето на така наречения балкански сухопътен маршрут, който бежанците и мигрантите използват, за да се опитат да стигнат до Западна Европа и да започнат нов живот там.

Мигрантите отиват от Турция към Гърция или България, след това към Северна Македония и Сърбия. От Сърбия те се придвижват към страните-членки на Европейския съюз Унгария, Хърватия или Румъния, или отиват първо в Босна и след това в Хърватия.

Хиляди хора, бягащи от насилие или бедност, преминават през Балканския регион всяка година. Те често се сблъскват с опасности в ръцете на трафиканти на хора, които им помагат да преминат границите незабелязани.