Kaufland разширява устойчивия си асортимент
Секция: ЛЮБОПИТНО
24 Март 2023 17:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Kaufland разширява устойчивия си асортимент

/КРОСС/  Поредните продукти от рециклирана пластмаса, които Kaufland България предлага на пазара, са саксии за цветя, които са включени в асортимента на веригата от тази седмица.

Саксиите са изработени от пластмасови отпадъци, които са сортирани, почистени и раздробени, за да се претопят и преработят в пластмасов гранулат. Впоследствие гранулатът е използван за създаване на нови, висококачествени продукти, сред които различни стоки за бита, като саксиите за цветя. Саксиите се предлагат в различни цветове и размери в хипермаркетите на веригата в цялата страна до изчерпване на количествата.

От 2020 г. Kaufland предлага на клиентите различни продукти от рециклирана пластмаса, като беше сред първите със спортна колекция, произведена по устойчивия начин. Впоследствие в асортимента на веригата бяха включвани лимитирани продукти за домашни любимци от рециклирана пластмаса, кутии за съхранение и други стоки за бита.

Предложенията са в контекста на стремежа на компанията да развива устойчив асортимент и част от нейните ангажименти по стратегията RЕset Plastic на групата Schwarz, от която е Kaufland. Нейните цели са за ограничаване на пластмасата за еднократна употреба, предотвратяване на нейното използване, повече рециклиране и по-устойчиви опаковки.

Kaufland има ангажимент да намали употребата на пластмаса с минимум 20% до 2025 г., да направи пластмасовите опаковки на собствените си марки продукти 100% рециклируеми и да включи средно 25% рециклат в опаковките на същите тези продукти. Kaufland вече отчете спад от 27% в употребата на пластмаса за 2021 г., с което компанията на глобално ниво преизпълни с четири години предварително заложените планове в RESet Plastic стратегията.

Повече информация по темата може да намерите на: Kaufland в битка с пластмасата | Kaufland