Образувани са подвижни секции за хора с увреждания в Пернишка област за вота на 2 април
Секция: БЪЛГАРИЯ
24 Март 2023 16:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Образувани са подвижни секции за хора с увреждания в Пернишка област за вота на 2 април

/КРОСС/ Четири подвижни избирателни секции и 9 секции за гласуване на избиратели с увредено зрение или затруднения в придвижването са образувани на територията на област Перник за предстоящия вот на 2 април, съобщиха от РИК.

Общият брой на секциите в региона е 257. Най-много - 136 са те в община Перник. Най-малко, само 10, са секциите в община Ковачевци. На територията на региона ще има 9 секции за гласуване на избиратели с увредено зрение или затруднения в придвижването. Четири от тях са в община Перник, и по една - в останалите пет общини - Радомир, Брезник, Трън, Земен и Ковачевци.

Обявени са телефони и имейл адреси в съответните общини, на които ще се подават заявки, в случай че избирателите се нуждаят от помощ, за да стигнат до секциите. В четири от общините в област Перник хората с трайни увреждания ще могат да гласуват в подвижни избирателни секции.

По една подвижна секция ще има в общините Перник, Брезник, Трън и Земен. В Радомир и Ковачевци подвижни секции няма да има, тъй като в законовия срок не са постъпили необходимите за разкриването им най-малко 10 заявления.