Стефан Янев:За нас най-важният въпрос е доверието на българите
Секция: ПОЛИТИКА
25 Март 2023 08:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Стефан Янев:За нас най-важният въпрос е доверието на българите

/КРОСС/ В предаването „Панорама" по БНТ Стефан Янев, каза че характерното за политическата криза в България е липсата на диалог. „Политическите партии избраха да говорят през скандала, през обвиненията взаимни. Именно това ме кара да мисля, че думата диалог е една от тези думи, които по-често трябва да върнем в нашия политически речник. Нужни са и думите взаимодействие, съгласие по национални приоритети".

БВ ще търси решение в употребата на тези думи и в съдържателно и смислено поведение, които да водят до диалог, който да изведе страната от кризата.

Думите диалог, взаимодействие, съгласие по приоритети на държавата, решения в интерес на хората, бяха думи позабравени в политическия речник, заяви Янев. „Ние от първия ден на предишното НС говорехме с този тон. Сега в тази кампания тези думи се използват от почти всички партии, защото това е начинът - търсене на баланси чрез диалог."

Ние искаме да предложим теми, които събират българското общество, а не го разделят, категоричен е Зафиров. „И в предишния парламент се опитахме да изведем 4 приоритета - приемане на Законите за ПВУ, приемане на България в Шенген, приемане на бюджет на страната, както и съдебна реформа. Това са нещата, които могат да бъдат основа за разговор, за диалог".

По отношение на мерките, които държавата може да предприеме, това е засилване на нейните регулаторни функции по отношение на пазара, допълни Янев. „И разбира се повишаване на родното производство".

За нас най-важният въпрос е доверието на българите, които се чувстват измамени и изоставени от политиците, в заключение каза Янев.