Татяна Дончева:Хората имат нужда от стабилна държава
Секция: ПОЛИТИКА
25 Март 2023 15:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Татяна Дончева:Хората имат нужда от стабилна държава

/КРОСС/ Коалиция „Левицата" има дневен ред цени, доходи, държава. Хората имат нужда от стабилна държава. Това каза кандидатът за народен представител от „Левицата!" Татяна Дончева в предаването „Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

Сред приоритетите на коалицията са борбата с картелите и монополите, нелоялната конкуренция, преосмисляне на обществените поръчки, въвеждане на електронните търгове, изчистване на ЗОП, запазване на българските електроенергийни мощности и изграждане на нови, допълнителни стимули за българските производители, изброи тя.

По отношение на механизма за контрол на главния прокурор „Левицата" смята, че са необходими радикални действия, свързани с промяна в Конституцията. „Иначе ние сме в мъртва хватка по отношение на влизането в „Шенген" и еврозоната, защото каквито и критерии да сме изпълнили, те излизат с аргумента, че ние нямаме върховенство на закона. При това положение трябва да пристъпим към конституционни промени", заяви Дончева.

България трябва да участва във вземането на решения в НАТО и ЕС по-активно, особено когато става въпрос за дългосрочни и стратегически такива, заяви Дончева.