Мая Манолова:Защитаваме тези, които не могат да се защитават сами
Секция: ПОЛИТИКА
26 Март 2023 08:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мая Манолова:Защитаваме тези, които не могат да се защитават сами

/КРОСС/ „Левицата" е истинското ляво. Защитаваме тези, които не могат да се защитават сами и нямат свое представителство в парламента. Ние милеем за обединение на лявото, защото истински силно ляво може да има само чрез обединение на всички леви сили. Това каза Мая Манолова - водач на листите на коалиция „Левицата" в 23-и МИР-София и във Варна, в предаването „Говори сега" по БНТ.

Лявото обединение по думите й е единственият начин БСП да стане отново водеща сила, а не пета сила и леснозаобиколим фактор.

Манолова очаква силен вот за „Левицата". „Ние разчитаме на огромното мълчаливо мнозинство български граждани, които искат мир и които едва оцеляват. Те имат нужда от истинска, силна лява защита в парламента", заяви тя.

Тя бе категорична, че „Левицата" не би колаборирала с партиите на статуквото - ГЕРБ и ДПС, и „войнолюбците" в лицето на ПП и ДБ.

Ако няма ясно законодателство в областта на контрола на пазара от страна на държавата според нея веригите ще продължат да „извиват ръцете на производителите и да налагат всякакви допълнителни такси, които да надуват доставната цена", смята Манолова.

Първият законопроект, който „Левицата" ще внесе в следващото НС, ако влезе в него, ще бъде за таван на надценките на 10 основни хранителни продукта.

Според Манолова идеята за облагане на свръхпечалбите на всички фирми е „свръхнелепа и свръхнеадекватна". „Ние ще настояваме да бъдат обложени свръхпечалбите, но на корпорациите в секторите, в които има картелиране и в които печалбите са постигнати конюнктурно", обясни тя.