Динамично време утре
Секция: БЪЛГАРИЯ
26 Март 2023 19:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Динамично време утре

/КРОСС/ През нощта ще преобладава ясно време с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб южен вятър. Минималните температури ще са между 4° и 9°. Атмосферното налягане ще се понижи и ще е значително по-ниско от средното за месеца, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). 

Утре преди обяд ще е предимно слънчево, но ще е ветровито. Ще духа силен и поривист вятър от юг-югозапад. След обяд вятърът ще се ориентира от северозапад, най-късно в Източна България, и с него ще започне да нахлува студен въздух. Жълт код за потенциално опасно време и силен вятър е обявен в цялата страна. Поривите могат да достигнат до 24 m/s. Облачността ще се увеличи и до вечерта от запад на изток ще превали дъжд, на места придружен с гръмотевици. На отделни места валежите да са значителни, а в нощните часове -  в планинските райони дъждът ще се примесва със сняг. Дневните температури ще са високи и максималните ще са предимно между 16° и 21°, но до вечерта бързо ще се понижат.  

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, но ветровито. Ще духа умерен и силен южен вятър. Привечер вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, облачността ще се увеличи и до полунощ ще завали дъжд. Максимални температури: 14°-19°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Преди обяд над планините ще преобладава слънчево време с разкъсана висока облачност, но ще е ветровито. Ще духа силен до бурен югозападен вятър. След обяд от запад облачността ще се увеличава и до края на деня ще е предимно значителна. Ще има валежи от дъжд, на места интензивни, а в отделни райони и придружени с гръмотевици. Над около 1800 метра валежите ще са от сняг.