Предстоящи събития в страната на 27 март 2023 г.
Секция: Предстоящи събития
27 Март 2023 07:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната на 27 март 2023 г.

/КРОСС/ ***

София.

От 9:30 ч в "София Тех Парк" - откриване на пилотното издание на Акселераторска програма за стартъпи в областта на селското стопанство между държавите от ЦИЕ и Китай.

***

От 10:00 часа е насрочено заседание на Пленума на ВСС.

***

София.

От 11:00 часа пред входа на ГД "Национална полиция" ще се състои брифинг на представител на Пътна полиция. Темата е свързана с наредбата за контролните точки на водачите на превозни средства.

***

София.

От 11:00 часа в Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) ще се проведе заключителна конференция, на която ще се представи информация за изпълнението на проект, който финансира участието българските МСП в редица търговски мисии по света.

***

София.

От 14.00 часа в зала "Тържествена" в Министерството на отбраната министърът Димитър Стоянов и главният изпълнителен директор на "Български пощи" Филип Алексиев ще пуснат в употреба пощенско-филателно издание, посветено на 110 години от Балканските войни (1912 - 1913).

***

София.

От 15:00 часа, ул. "Валери Петров" 10, министър Никола Стоянов ще открие инвестиция за 12 млн. лв. в Индустриален парк "Божурище".

***

Варна.

В Градска художествена галерия - концерт на Струнен квартет "Фрош" в рамките на проекта "Нова музикална сцена"

***

Добрич.

От 10:00 до 18:00 часа в Спортна зала "Добротица" в Градския парк "Св. Георги" ще се проведе традиционното изложение на местни продукти, организирано от Министерството на земеделието.

***

Добрич.

В 14:00 часа в зала "Добротица" ще се проведе дискусионен форум на тема: "Мястото на традициите и обичаите в живота на местните общности и ролята на ВОМР", по време на който ще се обсъдят и възможностите за популяризиране на местните храни. Участие в срещата ще вземат ръководителят на Управляващия орган на Програма за развитие на селските райони 2014-2020 и заместник-министър Георги Събев, представители на местните инициативни групи и други заинтересовани лица.

***

Добрич.

От 10:30 ч. в Детска градина № 23 "Звездица" ще се състои четене с драматизация "Истории с Мечо Пух" по повод 27 март - Ден на европейските автори.

***

Стара Загора.

От 17.30 часа в Къща музей "Гео Милев" Веселин Веселинов ще представи дебютната си стихосбирка "Кънтя като мълчание" . С участието на поетесата бард Татяна Йотова.

***

Стара Загора.

От 10.30 до 18.00 часа на всеки 15 минути във фоайето на Куклен театър ще се реализира проект "Дигитално оживели кукли". Той се завръща като постоянна в театъра. Достъпът до забавлението за малки и големи е безплатен, но с предварителна заявка по телефона на касата на театъра - 042/ 620 - 346.

***

Стара Загора.

От 12.00 до 14.00 часа "Театър в движение" ще изненада пътниците в градския транспорт. Актьори от театъра ще пътуват в автобусите, ще четат поезия, ще общуват с гражданите на Стара Загора.

***

Стара Загора.

От 13.00 часа в Културен център Стара Загора ще се състои "Нарисувай ми театър" - конкурс и изложба на детска рисунка. Изложбата ще включва рисунки на герои и моменти от спектакли на Драматичен театър "Гео Милев".

***

Стара Загора.

От 13.00 часа в Културен център "Стара Загора" ще бъде представена театрална изложба от архивите на театъра "Сцени от миналото".

***

Стара Загора.

От 19.00 часа в Културен център "Стара Загора" ще бъде представен спектакълът "Иконите спят" с автор и режисьор Елица Йовчева.

***

Стара Загора.

От 19.00 часа в РБ "Захарий Княжески" ще се състои камерен концерт с участието на Стоян Буюклиев, Анастасия Алтухова, Мериам Шамс, Живко Добрев и Анна Колева.