Ролята на прокуратурата при противодействието на тероризма и проявите на антисемитизъм ще обсъди в Израел главният прокурор Иван Гешев
Секция: БЪЛГАРИЯ
27 Март 2023 11:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ролята на прокуратурата при противодействието на тероризма и проявите на антисемитизъм ще обсъди в Израел главният прокурор Иван Гешев

/КРОСС/  Делегация на Прокуратурата на Република България, водена от главния прокурор Иван Гешев, е на работно посещение в Държавата Израел, съобщиха от държавното обвинение. От българска страна в делегацията участват завеждащият отдел „Международен“ при Върховна касационна прокуратура Цветомир Йосифов и заместник-директорът на Национална следствена служба Ясен Тодоров. Визитата е по покана на Федерацията на ционистите в България, член на Международната ционистка организация.

Проактивната роля на прокуратурата при противодействието на тероризма и проявите на антисемитизъм са сред акцентите в работните срещи, които българската делегация ще има в Израел. 

Програмата на посещението включва среща с представители на магистратурата в Израел и силите за сигурност. Главният прокурор Иван Гешев ще разговаря и с Роберт Сингер, председател на Центъра за израелско влияние и член на ръководството на Движението за противодействие на антисемитизма, във връзка с водещия принос на прокуратурата по недопускане провеждането на т.нар. „Луковмарш“ в българската столица. В контекста на 80-ата годишнина от спасяването на българските евреи Иван Гешев ще се срещне и с представители на българската общност в Израел. 

Поредицата от срещи на българската делегация включва посещение на Министерство на външните работи и Кнесета на Държавата Израел.