Стефан Янев: Ние първи върнахме в политиката думи като „диалог“ и „взаимодействие“
Секция: ПОЛИТИКА
27 Март 2023 14:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Стефан Янев: Ние първи върнахме в политиката думи като „диалог“ и „взаимодействие“

/КРОСС/ „Листата ни в Сливен е от хора с биографии и авторитет. Ние върнахме в политиката думи като „диалог", „взаимодействие" и „решения в името на хората". Тези думи днес се ползват от всички - значи сме на прав път", заяви лидерът на партия Български възход Стефан Янев пред съмишленици и симпатизанти в Сливен. Янев подчерта, че местната организация е избрала за място на срещата 100-годишно читалище. Читалищата са онези институции, които пазят традициите и културното наследство на предците ни. Радостен съм, че ние като партия правим всичко възможно читалищата да се развиват и да останат в бъдещето. Ние, българите, трябва да вървим напред обединени от традициите, които са ни запазили като нация през многовековната ни история. Това е смисълът, който отправяме към нашите последователи и симпатизанти, защото вярваме, че опитът от миналото, мъдростта на българския народ пренесена през вековете, трябва да ни водят към развитие и напредък, каза още Янев.

„Ние не сме в криза, а в демографска катастрофа. Над 2 млн. българи живеят зад граница, това е геноцид. Колкото повече разумни и диалогични политици има, толкова повече ще живеем по-добре и хората ще се връщат в родината си", каза Георги Балабанов, водач на листата на Български възход в Сливен. По думите му България днес има нужда от нова социална политика, чрез която да изградим високообразовано, съзидателно, солидарно и здраво общество, в което да се развиват децата ни.

В заключение Стефан Янев отбеляза, че само работещо правителство и работещ парламент ще изведат България от кризата. Трябва да се направи усилие да се намери съгласие по важните за страната теми, заяви той.

На събитието присъстваха и отправиха приветствия към гостите водачите на листите на Български възход в Стара Загора, Шумен, Ямбол и Бургас. Срещата в препълнената зала на читалище „Зора" завърши с концерт на оперната прима от Сливен Даниела Дякова и триото тенори „Уникалните гласове".