Предстоящи събития в страната на 28 март 2023 г.
Секция: Предстоящи събития
28 Март 2023 07:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната на 28 март 2023 г.

/КРОСС/ ***

София.
От 10.00 часа в Дом 2, зала "Триадица" на резиденция "Бояна", президентът Румен Радев ще участва в кръгла маса "Образованието - ключ към историческата памет, родолюбието и просветеното общество".

***
София.
От 10.00 часа в хотел Hyatt Regency Sofia - зала "Васил Левски" 1, ще се състои конференция, организирана от Националния комитет на България в Световния енергиен съвет, и с финансовата подкрепа на АЕЦ "Козлодуй".

***
София.
От 11.00 часа пред Министерството на здравеопазването ще се проведе национален протест на медицински сестри фелдшери, шофьори на линейки и санитари от центровете за спешна медицинска помощ от страната заради ниските трудови възнаграждения, които получават медиците и незаконосъобразните уволнения в ЦСМП - София.

***
София.
От 17.00 часа ще се проведе шествие на медиците, сборният пункт е паркингът на пл. "Княз Александър Батенберг".

***
София.
От 13:00 часа в столичния район "Нови Искър" ще се проведе официална церемония "Първа копка" за стартиране на строителните дейности по доизграждане на канализационната мрежа в град Нови Искър.

***
Бургас.
От 10.00 часа във фоайето на спортна зала "Бойчо Брънзов" ще бъде открита паметна плоча на Атанас Киров - първият българин, спечелил европейска титла по вдигане на тежести.

***
От 11:00 часа министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков ще инспектира свлачището преди тунел "Железница" на АМ "Струма". Засегнатият от неблагоприятните геодинамични процеси участък се намира след края на трасето за движение, след Благоевград, в посока София - Кулата.

***
Бургас/Малко Търново.
От 11:00 - изявление на вицепремиера по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, който ще посети ГПУ-Малко Търново. Заедно с него ще бъдат заместник-главният секретар на МВР главен комисар Станимир Станев и директорът на Главна дирекция "Гранична полиция" главен комисар Росица Димитрова.

***
Бургас.
От 19.00 часа в Културен дом НХК ще започне прожекция на филма "Сянката на Караваджо".

***
Благоевгард.
От 19:00 часа, на сцената на Музикалния театър в София, ще бъде представен Концерт - спектакъл в негова чест наречен " Аз съм Пирин...".

***
Велико Търново.
От 12:45 часа министърът на отбраната Димитър Стоянов ще изнесе лекция в Националния военен университет (НВУ) "Васил Левски" - Велико Търново.

***
с. Слокощица.
От 10.30 часа в Екологичния-образователен център ще бъде представена съвместната кампания между Община Кюстендил и ЕКОПАК България, под наслов "Градска рециклиада".

***
Стара Загора.
От 14.00 часа в РИМ-Стара Загора ще бъде представен проектът "Уча, играя, творя в Старозагорския музей".

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в РБ "Захарий Княжески" ще бъдат открити Дните на планинарското и екстремно кино в Стара Загора, които представят най-добрите филми от последното издание на Международния Банско филм фест.

***
Хасково.
От 11:00 часа бюлетините и изборните книжа за 29 МИР ще бъдат доставени в Областна администрация-Хасково.

***
От 13:00 до 14:00 ч. (българско време) в платформата Zoom Бюрото на Европейския парламент в България, заедно с бюрата на Европейския парламент в Румъния и Германия, организират техничски брифинг във връзка със законодателното предложение за прозрачността и таргетирането на политическото рекламиране.
***
Сливен.

От 10:00 часа ще се проведе брифинг с кмета Стефан Радев и негови заместници на новата улица на парк "Юнак", пред спортна зала "Васил Левски".