Опасно силен вятър в цялата страна
Секция: БЪЛГАРИЯ
28 Март 2023 08:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Опасно силен вятър в цялата страна

/КРОСС/ Днес остава студено и ветровито. На изток ще е облачно с валежи от дъжд, които следобед ще спират. В Западна България облаците до обяд ще се разкъсат и слънцето ще успее да се покаже.

Вятърът в цялата страна ще е бурен от северозапад. Затова днес в сила е жълт, а в няколко области дори оранжев код за опасно време. Възможно е на моменти поривите да надхвърлят 100 километра в час.

Студеният вятър ще понижи температурите до почти зимни стойности. Максималните ще достигат едва от 5 до 9-10 градуса.

В планините бъдете подготвени за истинска зима. До обяд ще е облачно и студено с валежи от сняг. Едва следобед в масивите на запад валежите ще спират и облаците ще започнат да намаляват. И там ще духа студен северозападен вятър. Температурите над 1000 метра височина ще останат отрицателни.

В сряда ще остане ветровито и студено. На изток все още е възможно да превалява дъжд и сняг, на запад ще е ясно и дори слънчево. В четвъртък времето ще е спокойно,вятърът ще отслабне и ще се затопли.

В петък облаците ще се увеличат и следобед в Западна България ще превали дъжд. През почивните дни валежи ще има на повече места. В събота температурите ще достигат около 20 градуса, а в неделя ще настъпи слабо захлаждане.